در ادامه شدت یافتن همهگیری بیماری کووید ۱۹ در ایران، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت محدودیتهای جدیدی را به مدت ۱۰ روز در ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان کشور اعمال کند. تهران هنوز منتظر پاسخ ستاد به درخواست دو هفته تعطیلی است. یک عضو شورای شهر تهران از افزایش صددرصدی مرگ در پایتخت و ایجاد سه آرامستان جدید در این شهر خبر داده است.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران شنبه ۱۰ آبان/ ۳۱ اکتبر در جلسه ستاد ملی کرونا از اعمال محدودیتهای جدید در ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان خبر داد.
به گفته رئیسجمهوری ایران محدودیتهای قبلی که ۴۳ شهرستان را در برمیگرفت تمدید شده و برای مراکز ۲۵ استان کشور نیز تصمیماتی اتخاذ شده که از روز چهارشنبه این هفته ۱۴ آبان آغاز میشود و تا جمعه هفته بعد از آن ادامه مییابد.
از پنجم آبان محدودیتهای یکهفتهای در ۴۳ شهرستان کشور آغاز شد. نام شهرهای بزرگ همچون اصفهان، یزد، ارومیه، مشهد و کرج در این فهرست نیامد، این در حالی است که شهرهای بزرگتر با مشکلات جدی در خصوص همهگیری و شیوع کرونا مواجه هستند.
روحانی متذکر شد که محدودیتهای جدید برای ۴۶ شهرستان کشور ۱۰ روزه هستند و شامل گروههای ۳ و ۴ کاری میشوند.
گروه شغلی سه بیشتر شامل مشاغل حوزه آموزشی و فرهنگی-هنری است. گروه شغلی چهارم نیز با اجتماعات، همایشهای و فعالیتهای اجتماعی سر و کار دارد.
رئیسجمهوری بیان سایر جزئیات در خصوص محدودیتهای جدید را به سخنگوی وزارت بهداشت سیما سادات لاری محول کرد.
حسن روحانی در سخنرانی اخیر خود بار دیگر بر ضرورت انضباط اجتماعی برای کنترل کرونا تاکید کرد و برای تضمین امنیت و آسایش کسانی که ناچارند خود را قرنطینه کنند از نیروهای بسیج کمک خواست. او گفت:
«کسی که قرنطینه میشود، محله هم باید به او کمک کند و نیازمندیهای وی را تامین کند. فرض کنید یک پیرمرد و پیرزن را قرنطینه کنیم، محله باید نیازهای آنان را تامین کند و در اینجا بسیج میتواند وارد عمل شود.»
رئیسجمهوری در توضیح نواقص کار ستاد مبارزه با کرونا، به اهمیت نقش علی خامنهای رهبر ایران اشاره کرد. او گفت:
«یکی از مواردی که جزو نواقص کار ما بود این بود که در اینجا مصوباتی تصویب میشد اما در بخش اجرا مورد عمل قرار نمیگرفت که به همین دلیل با دستور رهبری قرارگاهی برای اجرای این مصوبات و برخورد با متخلفان شکل گرفت.»
افزایش صددرصدی مرگومیر در تهران
حسن خلیلآبادی، عضو شورای شهر تهران شنبه ۱۰ آبان/ ۳۱ اکتبر با اعلام خبر افزایش صددرصدی آمار مرگ و میر در تهران اعلام کرد که برنامهریزیهایی برای ایجاد سه آرامستان جدید در پایتخت در جریان است.
خلیلآبادی در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: «این آرامستانها در مناطق جنوب، غرب، و شرق تهران مستقر خواهند شد.»
افزایش صد درصدی آمار مرگ و میر در تهران در شرایط همهگیری کرونا رخ میدهد. اما عضو شورای شهر تهران مشخص نکرد که چند درصد افزایش آمار مرگ و میر مربوط به مبتلایان به کووید ۱۹ است.
اما به گزارش «شهر ما» آمار مرگ و میر در تهران چنان افزایش یافته که تعداد جنازههای ورودی به بهشت زهرا بیشتر از ظرفیت سالنهای تطهیر و توان پرسنل شاغل در آن است. از این رو بخشی از جنازهها در سولههای مدیریت بحران نگهداری میشود.
بر اساس این گزارش سوله بحران در نزدیکی ایستگاه متروی «حرم مطهر» قرار دارد و از افراد داوطلب برای شستشو و دفن جنازه بهره میبرد.
گزارشها حاکی از آن است که شهرداری با استناد به این تحولات خواستار تعطیلی دو هفتهای تهران شده است.
همزمان گفتههای مسئولان حاکی از آن است که بسیاری از کارمندان دولت و شاغلان در کشور به کرونا مبتلا شده اند.
با وجود تصمیم هفته پیش ستاد مبنی بر کاهش ۵۰ درصدی حضور کارمندان دولت در ادارات تهران، وضعیت در پایتخت آنقدر بحرانی است که در روزهای اخیر استاندار و اعضای شورای شهر تهران خواستار تعطیلی دو هفتهای این شهر شدند.
با وجود بیتوجهی تصمیمگیران به این درخواست، سخنگوی شورای شهر تهران روز گذشته خبر داد که شورا پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای پایتخت را مستقیما به ستاد ملی مقابله با کرونا فرستاده است.
در یک پژوهش که اخیرا به سفارش شورای شهر تهران انجام شده میزان کشندگی بیماری کووید ۱۹ در تهران ۱۲٬۳ درصد تخمین زده شد. بر اساس این پژوهش مناطق، چهار، شش و ۱۹ پایتخت بیشترین موارد ابتلا به کرونا را داشته اند.
یک بحران جدی: کمبود تست
شیوع کرونا در ایران شرایط را فوق بحرانی کرده و در حال حاضر همه نقاط کشور در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت جمعه ۹ آبان / ۳۰ اکتبر با اعلام آخرین آمار کرونا در ایران گفت که در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۵ تن بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
آمار مبتلایان نیز روز گذشته به میزان هشت هزار و ۱۱ تن افزایش یافت.
آمار واقعی اما بسیار بیشتر از این تعداد است. هفته پیش معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد براساس پژوهش جدید این وزارتخانه برآورد میشود تاکنون دست کم ۳۵ میلیون نفر در ایران حداقل یکبار با ویروس کرونا درگیر شده باشند و تا ۵۰ میلیون نفر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند.
حسین قشلاقی، عضو شورای عالی نظام پزشکی نیز میزان مرگ و میر واقعی را چهار برابر آمارهای رسمی دانسته بود.
علیرغم بحران کرونا و پیشبینی وخامت آن در فصل سرد، جمهوری اسلامی نتوانسته توان انجام تست را به حد قابل قبول برساند. زمانه در گزارشی به کمبود قابل توجه میزان تست انجام شده در ایران در مقایسه با برخی کشورهای منطقه و جهان پرداخته است.
یه نکته جالب در مورد کرونا بعد از فوت سرپرست خانواده خوب یارانه حالا کار به کم و زیادش ندارینقطع میشه و جالب اکثر کسانی که بدلیل کرونا سرپرست فوت شده یارانه دیگه به بازمانده پرداخت نشده من خودم یارانه را که قطع کردن رفتم پلیس بعلاوه ۱۰ مجددن ثبت نام کردم و ۸ تومن هزینه از من گرفتن و هیچ وقت در این چندین ماه دیگه پرداخت نکردن با اینکه تمام مراحل را طی کردم و بعلاوه وام کرونا هم ندارند… جالب بود این حکومت فشل نه تنها کمکی به مردم نمیکنه؟ همون اندک کمکهای را هم قطع میکنه اگر کرونا بیاید سراغ خانواده ای که خود من شاهد ما همه چیزمان قطع کردن دیگه پرداخت هم نکردن و فقط صورتحساب بدون هیچ کمکی نه وام و قطع کردن یارانه بازمانده ها دقت کنید با همچین سیستمی مردم طرفن بعلاوه آمار کاملن دروغه بارها همینجا نوشتم دست میبرن در گواهی فوت
پورشاسب / 01 November 2020
خوب کامنت اندر کمکهای مردمی ج.ا که ببینید حکومت دروغ چگونه هست حالا اگر مردم منطقه بودن…
پورشاسب / 01 November 2020