به‌رغم بازگشت موقت محدودیت‌های نسبی در تهران و برخی دیگر از شهرها، موج سوم شیوع کرونا در ایران همچنان جان شهروندان را می‌گیرد. آمار رسمی مبتلایان به ۴ هزار نفر در روز نزدیک شده است. معاون وزیر بهداشت اعلام کرد ۴۵ شهر بزرگ و کوچک ایران در وضعیت خطرناک قرار دارند و لازم است در این شهرها محدودیت‌های تردد اعمال شود. مسئولان محلی از افزایش چشمگیر شمار مبتلایان، قربانیان و بیماران نیازمند به بستری و کمبود تخت‌های بیمارستانی خبر می‌دهند. همزمان رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران اعلام کرد شمار مرگ براثر کرونا که دربهشت زهرا ثبت شده، به ۱۵ هزار نفر، معادل نصف آمار رسمی قربانیان رسیده است.

وزارت بهداشت ایران یکشنبه ۲۷ مهر از ابتلای دست کم ۳۸۹۰ نفر دیگر به کووید-۱۹ و بستری شدن نزدیک به نیمی از این بیماران خبر داد. با احتساب این رقم آمار ثبت‌شده ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایران به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر می‌رسد.

براساس گزارش سخنگوی وزارت بهداشت، مراکز درمانی در ایران در ۲۴ ساعت گذشته مرگ حداقل ۲۵۲ بیمار کووید-۱۹ را نیز ثبت کرده‌اند که شمار قربانیان ویروس کرونا را در ایران به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر می‌رساند. به تایید مقام‌های رسمی این ارقام تنها بخشی از واقعیت شیوع کرونا در ایران را منعکس کرده و با آمارهای واقعی تفاوت چشمگیری دارند. موج سوم شیوع کرونا و بحران ناشی از آن ادامه دارد و براساس اعلام وزارت بهداشت استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان همچنان در وضعیت قرمز، و هرمزگان، فارس و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

وزارت بهداشت: نزدیک به ۱۵ هزار نفر از قربانیان ویروس کرونا بیماری زمینه‌ای داشتند

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت یکشنبه پیش از اعلام آمارهای رسمی این وزارتخانه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد از ابتدای شیوع ویروس جدید کرونا در ایران تا ۲۰ مهر سال جاری، تست کرونای ۷۷ هزار و ۲۱۰ نفر از افرادی که مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای بودند مثبت شده و به‌دنبال آن ۱۴ هزار و ۹۸۲ نفر از این افراد جان خود را از دست داده‌اند. این رقم تقریبا معادل نیمی از آمار رسمی مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در ایران است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۷ هزار و ۳۰۹ نفر از قربانیان در زمان ابتلا به ویروس کرونا به بیماری‌های قلبی، ۵ هزار و ۲۷۹ نفر به بیماری دیابت، ۱۱۲۵ نفر به بیماری‌های کلیوی، ۷۰۹ نفر به بیماری‌های کبدی و ۱۵۵ نفر به بیماری‌های ریوی مبتلا بوده‌اند.

ثبت ۱۵ هزار مرگ در بهشت زهرای تهران و درخواست تمدید محدودیت‌ها

همزمان با تداوم وضعیت قرمز در تهران  ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته سلامت این شورا یکشنبه در نطق پیش از دستور خود از ثبت بیش از ۱۵ هزار مرگ به علت ابتلا یا مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در بهشت زهرای تهران خبر داد. به گفته او بیشترین آمار روزانه مرگ در بهشت زهرا ۱۳۶ نفر و در ۱۲ مهر سال جاری ثبت شده است. ناهید خدا کرمی گفت:‌

«این موضوع نشان می‌دهد که ۵۰ درصد فوت‌های ناشی از این بیماری کشنده در تهران اتفاق افتاده است.»

او به بازگشت محدودیت‌ها در پایتخت اشاره کرد و گفت: با توجه به دوره نهفتگی ویروس اگر قرار است محدودیتی اعمال شود طول مدت آن باید حداقل یک ماه باشد.

خداکرمی همزمان توجه به تبعات اقتصادی شیوع کرونا و تعطیلی و کوچک‌ترشدن کسب و کارها را مسئولیت اصناف و نهادها دانست و گفت: ‌

«باید برای کاهش تبعات منفی در خانه ماندن راهکارهایی داشت. هر صنف، سازمان و نهادی نیز باید برنامه‌ای برای پایداری احتمالی شرایط اپیدمی طراحی کند و در جست‌وجوی پاسخ این سوال باشد که فردا چرخ اداره امور و اقتصادش چگونه باید بچرخد».

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه یکشنبه خواهان تمدید محدودیت‌های تهران شد.

بخوانید: محسن هاشمی: تهران را دو هفته تعطیل کنید

وضعیت خطرناک در دست کم ۴۵ شهر بزرگ و کوچک ایران

به‌رغم تمرکز مسئولان و رسانه‌ها بر همه‌گیری مرگبار کرونا در تهران، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شنبه‌شب در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد از میان بیش از ۵۰۰ شهرستان در کشور، ۴۵ شهرستان وضعیت قرمز و بالاترین آمار ابتلا به کرونا را دارند و باید در تمام این شهرستان‌های «پرخطر» محدودیت‌های «هوشمند» اعمال شود.

به گفته رئیسی علاوه بر تهران میزان ابتلا به کووید-۱۹ در شهرستان‌های مراغه، بیرجند، دماوند، سیرجان، خرم آباد، سبزوار، یزد، شهرضا، زرند، کاشان، رفسنجان، مریوان، بروجن، بوکان، ملایر، اسلام آباد غرب، بانه، نیشابور، قم، میاندوآب، سنندج، بویراحمد، درود، اصفهان، مهاباد، لنجان، سقز، بوشهر، بهبهان، اراک، ساوه، شهرکرد، ارومیه، شیراز، نهاوند، کرمان، همدان، کرج، زنجان، ورامین و خمینی شهر نیز بسیار بالاست و «باید برای آن‌ها محدودیت‌های تردد در نظر گرفته شود». .

مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری مقابله با بیماری کرونا نیز یکشنبه خواهان محدودیت تردد در ۴۵ شهر قرمز کشور شد و  ادعا کرد: اعمال محدودیت‌ها در ۵ کلان‌شهر ایران اثر مثبتی داشته و ۴۰ درصد از رفت و آمدهای شهری و ۵۰ درصد از ترددهای برون‌شهری را کاهش داده است.

مردانی گفت:

شرایط کرونا در کشور اسف‌بار است و دیگر هیچ تخت خالی در بیمارستان‌ها وجود ندارد و تداوم وضع کنونی ممکن است به مهار کرونا را از کنترل خارج کند.

افزایش شمار مبتلایان، بستری‌ها و قربانیان و کمبود تخت‌های بیمارستانی در شهرهای قرمز

در کرمانشاه، هوشنگ بازوند، استاندار این استان از بستری شدن ۶۸۰ بیمار کووید-۱۹ در بیمارستان‌های این استان خبر داد و گفت:

«اگر آمار بستری‌ها به ۸۰۰ نفر برسد، مجبوریم که مبتلایان جدید را در راهرو بیمارستان‌ها بستری کنیم.»

استاندار کرمانشاه موج سوم کرونا را خطرناکتر توصیف کرد و گفت: در پیک موج دوم، آمار فوتی‌های استان هشت نفر بود در حالی که در موج سوم به ۱۳ نفر هم رسیده و «هر ۱۲۰ دقیقه یک نفر جان می‌بازد».

مهدی محمدی، رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم یکشنبه مرگ دست کم ۱۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته را تایید کرد و گفت: شمار قربانیان کرونا در استان کرمانشاه به ۷۵۰ نفر رسیده است. به گفته او تعداد بیماران کووید-۱۹ بستری در بیمارستان‌های این استان که ۳۹۱ نفر از آن‌ها تنها در کرمانشاه بستری‌اند، نسبت به یک ماه پیش (۲۶ شهریور) «دقیقا ۲برابر شده است».

در اصفهان، آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز از ثبت ۸۲۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. به گفته او در مدت مشابه ۳۰ نفر بیمار مشکوک به کووید-۱۹ نیز در این استان جان خود را از دست داده‌اند که ابتلای دست کم ۱۳ نفر از آن‌ها به ویروس کرونا قطعی‌ست. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین تعداد بیماران بستری در مراکر درمانی تحت پوشش این دانشگاه را ۱۶۶۲ نفر اعلام کرد.

در استان همدان محسن ترکاشوند، مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر در جلسه ستاد مقابله با کرونا نسبت به افزایش مرگ و میر بیماران هشدار داد و گفت: «وضعیت کرونا در ملایر از قرمز رو به وخیم شدن است» و از ابتدای مهر ۴۸ بیمار مشکوک به کرونا که آزمایش ۳۲ نفر از آن‌ها مثبت بوده، جان خود را از دست داده‌اند. به گفته او این رقم مرگ و میر براثر کووید-۱۹ را در این شهر به بالاترین رقم خود رسانده است.

در کردستان فرزین رضاعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان هم یکشنبه از شناسایی ۹۷ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته و فوت ۷ تن از این بیماران خبر داد. به گفته او تعداد قربانیان ویروس کرونا در این استان به دست کم ۵۵۱ نفر رسیده و در شرایط کنونی بالغ بر ۴۶۴ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان‌های این استان بستری‌اند.

در خراسان جنوبی محمد دهقانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اعلام کرد خراسان جنوبی در رتبه اول و دوم کشور از نظر نرخ بروز کووید-۱۹ قرار گرفته و ۱۱ شهرستان این استان، همه در وضعیت قرمز قرار دارند. دهقانی گفت تنها در یک بیمارستان بیرجند ۱۰۳ بیمار کووید-۱۹ بستری‌اند و اگر تعداد بیماران بستری افزایش پیدا کند بیمارستان‌ها علاوه بر مسئله خستگی مفرط کادر درمان، با کمبود تخت‌های آی‌سی‌یو مواجه خواهند شد.

در خراسان شمالی اسحاق ایلدرآبادی، رئیس دانشکده علوم پزشکی اسفراین اعلام کرد از ابتدای سال تحصیلی جدید ۱۵ معلم این شهر به‌رغم رعایت‌ پروتکل‌های بهداشتی «احتمالا به‌خاطر خوردن صبحانه در کنار یکدیگر» و هشت دانش‌آموز به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. به گفته او پیش از شروع سال تحصیلی نیز ۱۹ معلم و ۲۱ دانش‌آموز به این ویروس مبتلا شده بودند.

در همین رابطه همایون سامه‌یح نجف آبادی عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز یکشنبه اعلام کرد تاکنون حدود ۱۰۰ دانش‌آموز بر اثر کرونا فوت کردند.

در همین زمینه: