عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان شامگاه چهارشنبه ۳۰ سپتامبر/۹ مهر سفر سه روزه خود به پاکستان را پایان داد. همزمان سفر زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان به منطقه آغاز شد. مذاکرات دوحه به کندی پیش می‌رود و خشونت‌ها در افغانستان هم بالا گرفته است.

دیدار و گفت‌وگوی عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان (عکس: هشت صبح)

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در اسلام‌آباد در مصاحبه با رسانه‌های پاکستان گفت او از فرماندهان ارتش پاکستان خواسته تا از نفوذ خود بر طالبان برای کاهش خشونت‌ها در افغانستان استفاده کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد گفت‌وگوی عبدالله با فرماندهان ارتش پاکستان به این معناست که دو کشور خواهان حصول توافق صلح بین دولت افغانستان و طالبان‌اند. این برای نخستین بار در ۱۲ سال گذشته است که عبدالله عبدالله به پاکستان سفر می‌کند. رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان گفت:

«وقتش رسیده که طالبان در عمل هم التزام خود به صلح را نشان دهند. چرا آن‌ها به انسان‌ها این امکان را نمی‌دهند که تنفس کنند و اجازه دهند که امور پیش برود؟»

مذاکرات بین‌افغان، میان دولت افغانستان و گروه جهادی طالبان شنبه ۲۲شهریور/۱۲ سپتامبر در دوحه، پایتخت قطر  پشت درهای بسته آغاز شد. شورای امنیت سازمان ملل از مذاکرات بین‌افغان بر ضرورت صیانت از حقوق زنان و اقلیت‌ها تأکید کرده است.

ابلاغ پیام صحیح به طالبان

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در دیدار و گفت‌وگو با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان یادآوری کرد که افزایش خشونت به روند صلح ضربه می‌زند. عبدالله عبدالله همچنین اعلام کرد افغانستان اراده لازم برای به موفقیت رساندن روند صلح را دارد و از گروه طالبان نیز انتظار می‌رود که برای ختم جنگ و دست‌یابی به توافق صلح، حسن‌نیت نشان دهد.

عبدالله عبدالله در این دیدار از رهبران پاکستان خواست «پیام صحیح» را به طرفین مذاکرات دوحه و به ویژه به طالبان ابلاغ کنند و به به آن‌ها تفهیم کنند که اکنون وقت مناسب برای حصول به یک توافق صلح پایدار است.

همزمان با این تحولات، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، دور جدیدی از سفرهای خود را به منطقه را آغاز کرده است. خلیل‌زاد با انتشار پیامی در توییتر نوشت به قطر و منطقه سفر می‌کند تا با «شرکای آمریکا در مورد مذاکرات صلح به رهبری افغان‌ها و دورنمای توسعه اتصال منطقه‌‌ای، تجارت و انکشاف پیوسته به صلح، گفت‌وگو کند.»

خلیل‌زاد در ادامه نوشت: افغان‌ها و جامعه جهانی به مذاکرات بین‌‌افغان به دقت می‌نگرند و انتظار دارند که مذاکرات پیشرفت کند و «یک نقشه سیاسی» تهیه و آتش‌بس دایمی و همه‌جانبه برقرار شود.

وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که خلیل‌زاد در جریان این سفر با تیم‌های مذاکره‌کننده در دوحه دیدار خواهد کرد تا حمایت آمریکا را از توافقی که به جنگ چهل ساله در افغانستان پایان می‌دهد، اعلام کند.

بیشتر بخوانید: