در پی گرانی‌های روزمره در ایران، یکی از اعضای شورای شهر تهران، از افزایش۲۰ درصدی نرخ بلیت متروی پایتخت در سال ۱۳۹۲ خبر داد.

حمزه شکیب، رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای شهر تهران به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت اعضای جلسه کمیسیون عمران روز سه‌شنبه نسبت به افزایش ۲۰ درصدی رأی مثبت دادند.

وی با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان در سال ۱۳۹۲ افزود: “در این جلسه تصمیم گرفته شد که تمامی بلیت‌های مدت‌دار مترو در سال آینده حذف شود و در سایر بند‌ها نیز افزایش با نرخ ۲۰ درصدی اعمال شود.”

شکیب افزایش ۲۰ درصدی نرخ بلیت مترو را “منطقی” دانست و تأکید کرد: “ما با بررسی تمامی جوانب نسبت به این درصد افزایش رأی مثبت دادیم.”

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با بیان این‌که “تمام تلاش ما بر این بوده است که مردم تحت فشار نباشند”، گفت: “شهرداری تهران نیز این میزان افزایش نرخ بليت را پیشنهاد داده بود که به تأيید کمیسیون عمران رسید.”

پیش از این از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی کرایه‌های حمل و نقل عمومی، تاکسی و مترو در سال ۹۲ خبر داده شده بود

وی توضیح داد: “در شرایطی که دولت سهم خود را پرداخت نمی‌کند مترو ناچار است برای تأمین هزینه‌های موجود، هزینه‌های خود را به نوعی تأمین کند.”

این مقام مسئول در شورای شهر تهران پیش از این ضمن تکذیب افزایش ۵۰ درصدی کرایه تاکسی در این شهر، از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی کرایه‌های حمل و نقل عمومی، تاکسی و مترو در سال ۹۲ خبر داده بود.

با این وجود در بهمن‌ماه، سازمان تاکسیرانی شهر تهران لایحه افزایش نرخ کرایه‌های تاکسی در سال ۹۲ را با پیشنهاد ۵۰ درصد افزایش نرخ به شورای شهر تهران ارائه داده بود.

ازسوی دیگر، خبرگزاری مهر نیز در آخرین روز بهمن‌ماه به نقل از ناصر بختیاری، مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری رجا از افزایش ۳۱ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز خبر داد.

افزایش قیمت بلیت قطار‌ها در حالی اعلام شده بود که علی نیک‌زاد، وزیر راه و شهرسازی ایران پیش از آن در مراسم افتتاح ۵۸ ایستگاه هوا‌شناسی جاده‌ای در مورد افزایش نرخ بلیت پروازهای خارجی و داخلی گفته بود “نوروز امسال افزایش قیمتی در بخش جاده‌ای، ریلی و زمینی نداریم.”

در همین حال، تارنمای خبر خودرو به نقل از شهریار افندی‌زاده، رئیس سازمان راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای ایران نوشت، نرخ بلیت اتوبوس در نوروز، حداکثر ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت.

در سال‌های اخیر با تحریم‌های شدید علیه ایران به‌خاطر برنامه هسته‌ای این کشور و اجرای مرحله نخست طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، قیمت سوخت و لوازم یدکی نیز به‌شدت افزایش یافت و در نتیجه بلیت وسایل حمل و نقل عمومی به‌ویژه هواپیما در مراحل مختلف افزایش صعودی داشته‌اند.