آمريکا، اتحاديه اروپا و سازمان ملل از جمهوری اسلامی ايران خواستند که برای حل مسئله هستهای اين کشور تلاش بيشتری به خرج دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، همتای اروپايی وی، کاترين اشتون و بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل شامگاه روز گذشته، پنجشنبه ۲۶ بهمنماه (۱۴ فوريه) از ايران خواستند تا برای پيشرفت مذاکرات هستهای اين ماه گام بردارد.
اين سومين بار در يک هفته بود که جان کری، وزير امور خارجه جديد آمريکا در ديدار جداگانه خود با کاترين اشتون و بان کی مون در مورد مسئله هستهای ايران اظهار نظر میکرد.
تهران و گروه ۱+۵، شامل آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان پس از شکست مذاکرات مسکو در خردادماه سال جاری (ژوئن ۲۰۱۲) روز سهشنبه هشتم اسفندماه (۲۶ فوريه) در آلماآتی، پايتخت قزاقستان بار ديگر بر سر برنامه هستهای ايران مذاکره خواهند کرد.
بهگفته جان کری، اين مذاکرات “نمیتواند پيشرفت کند مگر اينکه ايرانيان بهطور مصمم برای بحث درباره پیشنهادهای واقعی به پای میز مذاکره بیایند.”
وزير امور خارجه جديد آمريکا پيش از اين نيز از ايران خواسته بود در آلماآتی بهشکلی “واقعا عميق” وارد مذاکره شود.
جان کری همچنين با تأکيد بر اينکه “در دام فرآیند تأخیر پشت تأخیر در مذاکرات نخواهیم افتاد”، گفت: “کشورهايی که برنامه صلحآميز هستهای دارند مسئلهای برای اثبات اين امر به ديگران ندارند.”
کاترين اشتون در ديدار با جان کری اعلام کرد که گروه ۱+۵ همواره در راه موفقيت مذاکرات برای خروج از اين بحران تلاش کرده و به اين تلاش ادامه خواهد داد
کاترين اشتون که مسئول گروه ۱+۵ در مذاکرات با ايران است نيز در سخنانی اعلام کرد که گروه ۱+۵ همواره در راه موفقيت مذاکرات برای خروج از اين بحران تلاش کرده و به اين تلاش ادامه خواهد داد.
بان کی مون نيز در اينباره گفت: “صميمانه اميدوار است که پيشرفتهای پرباری” در مذاکرات قزاقستان حاصل شود.
کشورهای غربی معتقدند ايران تحت پوشش برنامه هستهای خود که آن را “صلحآميز” میخواند در راه دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران اين اتهام را همواره رد کرده است.
اصرار ايران به ادامه برنامه اتمیاش باعث شده تا شورای امنيت سازمان ملل تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی بدهد. افزون بر اين، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها نيز تحريمهای يکجانبهای عليه ايران برقرار کردهاند.
ايران درخواست کرده است که در ازای کاهش تحريمها عليه اين کشور فعاليت در غنیسازی اورانيوم را کاهش دهد؛ درخواستی که از سوی کشورهای ۱+۵ رد شده است.
شش قدرت بزرگ از اين بيم دارند که ایران میخواهد به غنیسازی اورانیوم تا خلوص ۹۰ درصد مورد نیاز برای تولید بمب اتمی دست يابد، اما ايران اين موضوع را تکذیب میکند.
در آستانه نشست قزاقستان لندن از “پيشنهاد معتبر جديد” کشورهای ۱+۵ به ايران خبر داد و دولت ايران نيز گفته است به پيشنهادات جديد “گوش خواهد داد”.
مذاکرات ۱+۵ با ايران در حالی برگزار خواهد شد که روز گذشته روزنامه واشنگتن پست خبر داد ایران بهمنظور پيشبرد فعالیتهای غنیسازی اورانیوم، ۱۰۰ هزار قطعه آهنربای ويژه به چین سفارش داده است که برای ساخت ۵۰ هزار سانتریفوژ جدید کافی است.
همچنين روز چهارشنبه هشتمين دور از مذاکرات يک سال اخير آژانس بينالمللی انرژی اتمی با جمهوری اسلامی در تهران برای راستیآزمايی برنامه هستهای اين کشور بینتيجه به پايان رسيد.
در همين حال روز گذشته ۱۲۱ نفر از فعالان سياسی، کنشگران اجتماعی، اساتيد دانشگاه و روشنفکران ايرانی با انتشار بيانيهای ضمن هشدار به دولتمردان جمهوری اسلامی، خواهان پايان دادن هر چه سريعتر به مناقشه هستهای ايران شدند.
آنها پافشاری برای ادامه غنیسازی هستهای را بر “ضد منافع ملی” ارزيابی کرده و فضای فعلی جهانی را بهويژه با انتخاب مجدد باراک اوباما بهعنوان رئيسجمهور آمريکا و انتصاب جان کری و چاک هيگل در وزارتخانههای خارجه و دفاع آمريکا، از آخرين بختهای موفقيت ديپلماسی در مناقشه هستهای ايران ارزيابی کردند.
باشه ! رهبرهم فرمود بمب اتم إخه ! ولی بازد يد ممنوع !
کاربر مهمان / 16 February 2013
انتصاب افراد ضعيف و خنثي براي پنتاگون و وزارت خارجه باعث رشد تندروي و گروههاي افراطي و باج خواهي آنها خواهد شد….
کاربر مهمان / 16 February 2013