ارتش آمريکا تحريم شرکت هواپيمايی خصوصی” کام اير” افغانستان را که به قاچاق مواد مخدر به تاجيکستان متهم شده بود، به حالت تعليق در آورد.

فرماندهی نيروهای آمريکايی مستقر در افغانستان روز سه شنبه ۱۷ بهمن‌ماه در اطلاعيه‌ای اعلام کرد که اين تصميم پس از نشست مقام‌های ارشد افغانستان و ارتش آمريکا گرفته شده است.

گفته شده که اين نشست سه روز پيش در وزارت خارجه افغانستان صورت گرفته و در آن مقام‌های آمريکايی دلايل خود را در مورد قضيه کام اير بيان کرده‌اند.

در اين اطلاعيه آمده است که بر پايه بحث و گفت‌وگوهای اين نشست، ارتش آمريکا تحريم عليه کام اير را به حالت تعليق در می‌آورد.

مقام‌های دولت افغانستان نيز موافقت کرده‌اند يک بررسی همه‌جانبه را در مورد کام اير انجام دهند و چنانچه اتهام موجه بود، عليه آن اقدام کنند.

واحد ضد فساد قوای ائتلاف بين‌المللی مستقر در افغانستان اعلام کرده بود که شرکت کام اير با استفاده از هواپيماهای مسافربری خود مواد مخدر را به تاجيکستان قاچاق می‌کرده است؛ اتهامی که از سوی اين شرکت به شدت رد شد

نمايندگان نيروهای آمريکايی نيز اعلام آمادگی کرده‌اند تا با ارايه “شواهد و مدارک” مورد نياز با دولت افغانستان در انجام اين تحقيقات همکاری کنند.

اعلام تعويق تحريم شرکت کام اير در حالی اعلام می‌شود که پس از طرح اين اتهام، دولت افغانستان از آمريکا خواست تا شواهد و مدارک خود را برای بررسی در اختيار اين دولت قرار دهد تا در مورد آن تحقيق کند.

۱۰ روز پيش يک واحد ضد فساد قوای ائتلاف بين‌المللی مستقر در افغانستان اعلام کرد که شرکت کام اير با استفاده از هواپيماهای مسافربری خود مواد مخدر را به تاجيکستان قاچاق می‌کرده است؛ اتهامی که از سوی اين شرکت به شدت رد شد.

تاجيکستان يکی از مسيرهای عمده قاچاق مواد مخدر به روسيه و ساير کشورهای غربی خوانده می‌شود.

ارتش آمريکا پس از آن گفته بود که اين شرکت خصوصی هواپيمايی را به دليل اين موضوع از دريافت قراردادهای ارتش اين کشور محروم کرده است.

افغانستان بزرگ‌ترين توليدکننده ترياک در جهان شناخته می‌شود؛ در سال جاری توليد ترياک اين کشور به دليل آن چه که شيوع آفات و تغيير اقليم خوانده شد، به کمتر از سه هزار و ۷۰۰ تن رسيد.

به گفته مقام‌های دولت اين کشور بخش عمده ترياک به‌دست آمده با استفاده از ترکيبات شيميايی که از بيرون از افغانستان به‌طور قاچاقی انتقال می‌گردد به هروئين تبديل و به مقصد کشورهای آسيای مرکزی، ايران و اروپا قاچاق می شود.