پدر زانيار مرادی، زندانی ۲۱ ساله‌ای که به اتهام محارب به اعدام محکوم شده گفته است احتمال اجرای حکم اعدام زانيار و دوستش لقمان مرادی در روزهای آينده “بسيار زياد” است.

کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران امروز، پنج‌شنبه ۲۱ دی‌ماه به‌نقل از اقبال مرادی، پدر زانيار مرادی نوشته است بنا به‌گفته دوستان زانيار در زندان رجايی‌شهر کرج، صبح روز يکشنبه گذشته نماينده دادستان وی و لقمان مرادی را فراخوانده و دو ساعت با آن‌ها گفت‌وگو کرده است.

به‌گفته اقبال مرادی، نماينده دادستان با بيان اين‌که معلوم نيست چرا آن‌ها تاکنون اعدام نشده‌اند آن دو را به بندشان بازمی‌گرداند و از آن روز به بعد خبری از اين دو زندانی در دست نيست.

زانيار مرادی و لقمان مرادی، اهل کردستان ايران در روز ۱۴ مردادماه سال ۸۸ خورشيدی توسط نيروهای اداره اطلاعات شهر مريوان بازداشت شدند.

آن‌ها در روز چهارشنبه يکم دی‌ماه همان سال، به اتهام محاربه از طريق عضويت در يکی از احزاب کردی “کومله” و دست داشتن در قتل پسر امام جمعه مريوان در شامگاه ۱۴ تير ۱۳۸۸، به اعدام محکوم شدند. اين حکم در دادگاه تجديدنظر و ديوان عالی کشور تأييد شد.

بیش از ۷۵۰ فعال سیاسی و مدنی و گروهی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و نهادهای مدنی کردستان با انتشار نامه سرگشاده‌ای خواهان توقف اجرای حکم اعدام زانيار و لقمان مرادی و ديگر زندانيان سياسی کرد شدند

اين دو زندانی که از زمان بازداشت ممنوع‌الملاقات هستند، بارها با انتشار نامه اعلام کردند زير شکنجه و تهديد به تجاوز جنسی مجبور به پذيرفتن قتل پسر امام جمعه مريوان شده‌اند.

پدر زانيار مرادی همچنين گفته است مصطفی شيرزادی، امام جمعه مريوان و شاکی پرونده فرزندش نيز چند روز پيش به تهران فراخوانده شده است.

اقبال مرادی اين را نيز نشانه ديگری از احتمال قوی اجرای حکم اعدام زانيار و دوستش لقمان مرادی می‌داند.

اقبال مرادی در گفت‌وگو با کمپين بين‌المللی حقوق بشردر ايران بار ديگر بر بی‌گناهی فرزندش و لقمان مرادی تأکيد کرده و گفته است: “اين پرونده يک پرونده سياسی است.”

وی پيش از اين نيز گفته بود فرزندش هيچ فعاليت سياسی در هيچ گروهی نداشته و درس می‌خوانده است.

وی خطاب به مسئولان قضائی جمهوری اسلامی ايران گفته است: “من از مسئولان قضايی ايران می‌خواهم که به پسرم و دوستش لقمان فرصت يک محاکمه عادلانه بدهند. اجازه بدهند آن‌ها وکيل داشته باشند. اين بچه‌ها هيچ وکيلی برای پرونده‌شان نداشته‌اند.”

زانيار و لقمان مرادی در سومين سالروز زندانی شدن خود در نامه‌ای از سه سال شکنجه‌ای که بر آن‌ها رفته سخن گفته بودند.

از سوی ديگر بیش از ۷۵۰ فعال سیاسی و مدنی و گروهی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و نهادهای مدنی کردستان با انتشار نامه سرگشاده‌ای خواهان توقف اجرای حکم اعدام زانيار و لقمان مرادی و ديگر زندانيان سياسی کرد شدند.