به گفته رئيس سازمان سنجش آموزش ايران، صلاحيت نزديک به ٣٠ تن متقاضی شرکت در آزمون دکترای سال گذشته تأييد نشده است.
ابراهيم خدايی، رئيس سازمان سنجش آموزش ايران امروز سهشنبه پنج دیماه در گفتوگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “برخی از افراد در زمان پذيرش دانشجو به دليل عدم تأييد صلاحيت عمومی از سوی مراجع ذیصلاح نتوانستند در دانشگاه پذيرش شوند.”
وی افزود: “در آزمون دکترای سال گذشته تعداد اين افراد کمتر از ٣٠ تن بود.”
رئيس سازمان سنجش آموزش ايران موضوع ستارهدار بودن را مربوط به دانشجويانی دانست که از قبل در دانشگاهها مشغول به تحصيل بودهاند.
وی افزود: “همانطور که وزير علوم در اينباره گفتند بحث ستارهدار بودن دانشجويان شاغل به تحصيل مطرح نيست و چنين چيزی وجود ندارد.”
در حالی که فعالان حقوق بشر بارها از ممنوع کردن دانشجويان منتقد حکومت از تحصيل در ايران خبر دادهاند، کامران دانشجو، وزير علوم، تحقيقات و فنآوری ايران آذرماه سال جاری در يک برنامه ويژه خبری ستارهدار شدن دانشجويان منتقد را رد کرده و گفته بود: “هيچ دانشجويی تاکنون به اين دليل ممنوع از تحصيل نشده است.”
بهگفته کامران دانشجو، وزارت علوم در مورد دانشجويان از مراکز صلاحيتدار مانند مراکز قضائی و امنيتی تحقيق میکند اما اين وزارتخانه کسی را از تحصيل ممنوع نکرده است
بهگفته کامران دانشجو، وزارت علوم در مورد دانشجويان از مراکز صلاحيتدار مانند مراکز قضائی و امنيتی تحقيق میکند اما اين وزارتخانه کسی را از تحصيل ممنوع نکرده است.
وی وزارت علوم را مرجع تشخيص اينگونه موضوعات ندانسته بود.
حسن شمسيان، مدير کل حقوقی سازمان امور دانشجويان در وزارت علوم ايران نيز در همان زمان وجود “دانشجويان ستارهدار ” را به دليل انتقاد و فعاليتهای دوران تحصيل رد کرده و گفته بود: “در حال حاضر حتی يک دانشجوی ستارهدار نداريم.”
وی افزوده بود: “گوينده اين سخنان در آستانه روز دانشجو با اين سخنانش به دنبال کسب پرستيژ برای خود بوده است.”
کامران دانشجو و شمسيان به سخنان معصومه ابتکار اشاره کرده بودند که آذرماه در يک برنامه زنده تلويزيونی به موضوع ستارهدار بودن برخی دانشجويان اشاره کرده بود.
“دانشجويان ستارهدار” اصطلاحی است از سوی فعالان دانشجويی برای دانشجويانی که به دليل فعاليتهای صنفی سياسی دوران دانشجويی و يا عقايد مذهبی از ادامه تحصيل محروم شدهاند.
بر پايه آمار منتشرشده توسط دفتر تحکيم وحدت، سازمان مستقل دانشجويی در ايران، در فاصله ماه مارس سال ۲۰۰۹ تا ماه فوريه سال ۲۰۱۲، دستکم ۳۹۶ دانشجو به علت ابراز مخالفت سياسی مسالمتآميز يا مخالفتهای مسالمتآميز ديگر توسط وزارت علوم، تحقيقات و فنآوری از ادامه تحصيل محروم شدهاند و حداقل ۶۳۴ دانشجو توسط نهادهای امنيتی و اطلاعاتی بازداشت، و ۲۵۴ دانشجو به دلايل مشابه محاکمه شدهاند که بر امکان ادامه تحصيل آنان تأثير گذاشته است.
در خردادماه سال جاری شورای دفاع از حق تحصيل اعلام کرد مستندات متعددی از دانشجويان دانشگاههای مختلف کشور به دست آورده است که نشان میدهد، فعالان دانشجويی از دريافت کارنامه علمی کنکور کارشناسی ارشد محروم شدهاند و يا در روزهای قبل از اعلام نتايج اين کنکور احضار، بازجويی و تهديد شدهاند.
شورای دفاع از حق تحصيل افزود دهها فعال دانشجويی از دريافت کارنامه علمی اوليه کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۱ محروم شدهاند.
بهگفته اين شورا ستارهدار کردن دانشجويان در کنکور کارشناسی ارشد از سال ۸۵ و با روی کار آمدن دولت احمدینژاد آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.
محمد مهدی زاده ، معاون آموزشی نهضت سواد آموزی، می گوید بر اساس سرشماری سال ۹۰ تعداد بیسوادان مطلق در ایران نزدیک به نه میلیون و ۷۲۰ هزار نفر است.
آقای مهدی زاده به خبرگزاری مهر گفته است ازاین تعداد حدود سه و نیم میلیون نفر در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند.
به گفته او بر اساس آمار یونسکو، ایران در بین ۱۳۰ کشور جهان جایگاه ۸۷ و در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه ۱۷ام را در ریشه کن ساختن بیسوادی دارد.!!
در کشورهایی مانند ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان آمار بیسوادی صفر است.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی معیار باسواد بودن را داشتن سواد خواندن و نوشتن ، حساب کردن و روخوانی قران ذکر کرده است.
کاربر مهمان / 26 December 2012