با وجود اعتراضات گسترده در آلمان، علی‌رضا شيخ‌عطار، سفير جمهوری اسلامی ايران در اين کشور روز گذشته برای گشايش يک نمايشگاه، در دانشگاه اروپايی ويادرينای فرانکفورت، واقع در شرق آلمان حضور يافت.

به گزارش منابع خبری آلمان، اين نمايشگاه از سوی ۲۵ دانشجوی رشته تاريخ فرهنگ که سه هفته را به‌منظور بررسی تاريخ باستان به ايران سفر کرده بودند با عنوان “کاخ‌های قدرت، خانه‌های ايمان ـ رابطه دين و قدرت در معماری ايرانی” برگزار شده است و علی‌رضا شيخ‌عطار عصر روز گذشته، پنج‌شنبه دوم آذرماه (۲۲ نوامبر) برای شرکت در مراسم گشايش اين نمايشگاه در اين دانشگاه حاضر شد.

خبرگزاری آلمان گزارش داد نزديک به ۱۰۰ مأمور پليس عصر روز گذشته در محل دانشگاه حضور داشتند تا مانع از ايجاد درگيری شوند در حالی که انتقادات و اعتراضات نسبت به اين دعوت کم نبود.

گروه‌های مدافع حقوق بشر و سياستمداران محلی به‌شدت از دعوت سفير ايران در مراسم گشايش نمايشگاه “کاخ‌های قدرت، خانه‌های ايمان” انتقاد کردند.

جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بشر (IGFM): حکومتی که علی‌رضا شيخ‌عطار آن را نمايندگی می‌کند موجوديت اسرائيل را رد می‌کند، به حمايت از گروه‌های تروريستی چون حماس افتخار می‌کند و مقامات بلندپايه آن بارها و بارها هولوکاست را رد کرده‌اند

جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بشر (IGFM)، با ۳۰ تا ۳۵ هزار عضو در جهان و سه هزار عضو در آلمان که در سال ۱۹۷۲ در اين کشور شکل گرفته است؛ دعوت از علی‌رضا شيخ‌عطار را يک “رسوايی” ناميد.

اين نهاد غيردولتی در نامه سرگشاده‌ای خطاب به گونتر پلويگر، رئيس دانشگاه ويادرينا، نوشت: “جمهوری اسلامی ايران معرف خلاف ارزش‌هايی چون درک مردم و آزادی علم است که دانشگاه ويادرينا بر پايه آن بنياد گذاشته شده است.”

جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بشر افزوده است: “حکومتی که علی‌رضا شيخ‌عطار آن را نمايندگی می‌کند موجوديت اسرائيل را رد می‌کند، به حمايت از گروه‌های تروريستی چون حماس افتخار می‌کند و مقامات بلندپايه آن بارها و بارها هولوکاست را رد کرده‌اند.”

ديتر دومبروسکی، رئيس فراکسيون حزب دمکرات مسيحی در ايالت براندنبورگ آلمان دعوت از سفير جمهوری اسلامی را “سيلی‌ای بر گونه قربانيان حکومت ملاها” ناميد و فراکسيون حزب دمکرات آزاد نيز اين اقدام را “بی‌نزاکتی مفرط” خواند.

گروه حقوق بشری “کمک به پناهندگان ايران ۲۰۱۰” که دفتر آن در برلين است به همين مناسبت درخواست برگزاری تجمعی اعتراضی با شرکت ۲۵۰ نفر را ارائه داده بود که در طول روز گذشته اين تقاضا لغو شد.

گيدئون يوفه، مدير جامعه يهوديان برلين نيز گفت: ” اين دانشگاه با دعوت از سفير ايران فرد اشتباهی را دعوت کرده است.”

وی که با روزنامه “بيلد” آلمان گفت‌وگو می‌کرد افزود: “منظور من اين است که آقای عطار در زمينه معماری ايران باستان نسبت به سرکوب حقوق بشر و دمکراسی کمتر تخصص دارد.”

مقامات دانشگاه ويادرينا گفته‌اند اظهارات مخالفان را درک می‌کنند اما “گفت‌وگوی فرهنگ‌ها” را نيز لازم می‌دانند.

آندرئاس گربر، تاريخ‌شناس دانشگاه ويادرينا به خبرگزاری آلمان گفت: “اين دانشگاه همواره مکانی برای ديدارها و ملاقات‌ها بوده است. حتی آزادی پژوهش و آموزش که در بسياری از کشورها امری بديهی نيست، اين حق را می‌دهد که نماينده کشوری مورد انتقاد را نيز دعوت کرد.”

وی از سفير ايران به خاطر فراهم ساختن سفر به اين کشور سپاسگزاری کرد.

نمايندگان دانشجويان نيز گفته‌اند به مخالفت‌ها در اين‌باره احترام قائل‌اند اما مايه تأسف خواهد بود که قصد واقعی از برگزاری اين نمايشگاه تحت شعاع اين موضوع قرار گيرد.