آژانس بين‌المللی انرژی اتمی مذاکرات هسته‌ای خود با ايران را روز ۱۳ دسامبر (۲۳ آذرماه) در تهران از سر خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژيل تيودور، سخنگوی آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، امروز جمعه ۹ نوامبر (۱۹ آبان‌ماه) اعلام کرد: “آژانس و ايران توافق کردند دور جديد مذاکرات در روز ۱۳ دسامبر در تهران برگزار شود.”

وی افزود: “هدف از این مذاکره ایجاد رویکردی سازمان‌يافته برای حل و فصل مسائل باقی مانده مربوط به برنامه هسته‌ای ایران است.”

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی اظهار اميدواری کرده است که ايران برای پاسخگويی به سئوالات مربوط به احتمال ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای اين کشور همکاری لازم را انجام دهد، احتمالی که ايران همواره آن را رد کرده است.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنين می‌خواهد دسترسی به پايگاه نظامی پارچين که امکان می‌رود در آنجا شبيه‌سازی انفجارهای هسته‌ای انجام شده باشد، فراهم آيد.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنين می‌خواهد دسترسی به پايگاه نظامی پارچين که امکان می‌رود در آنجا شبيه‌سازی انفجارهای هسته‌ای انجام شده باشد، فراهم آيد

در سال جاری ميلادی چند دور مذاکره ميان آژانس و ايران برگزار شد و يک بار نيز در ماه مه گذشته يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به تهران سفر کرد اما در هيچ کدام از اين مذاکرات دو طرف به نوافقی دست نيافتند.

آخرين دور مذاکرات ميان جمهوری اسلامی ايران و آژانس به ۲۴ اوت در وين بازمی‌گردد.

يوکيا آمانو نيز چندين بار، از جمله روز دوشنبه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل، از عدم همکاری ايران با آژانس انتقاد نموده و اظهار تأسف کرده است که پرونده هسته‌ای ايران نتوانسته تاکنون به نتيجه مشخصی دست يابد.

آمانو در سازمان ملل گفت: “در سال جاری گفت‌وگو با ايران افزايش يافت اما تاکنون به هيچ نتيجه ملموسی دست نيافته است.”

پيش از برگزاری دور جديد مذاکرات در تهران، ايران موضوع اصلی نشست ۳۵ عضو شورای حکام آژانس در پايان ماه جاری ميلادی خواهد بود.

يک سال پيش مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در گزارش تفصيلی خود به‌شدت از برنامه هسته‌ای ايران انتقاد کرد و با ارائه شواهدی گفت ايران پيش از سال ۲۰۰۳ بر روی ساخت سلاح هسته‌ای فعاليت می‌کرده و احتمال می‌رود همچنان در همين راه گام بردارد.

پايگاه نظامی پارچين يکی از مواردی بود که آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در پيشبرد نظامی برنامه هسته‌ای ايران به آن مظنون بود.

ايران نيز گزارش آمانو را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و آن را “جعلی و سياسی” خواند.

گزارش سال گذشته يوکيا آمانو سبب شد تا در پی آن تحريم‌های جهانی گسترده‌ای عليه ايران از سوی کشورهای غربی اعمال شود.

کشورهای غربی نيز معتقدند جمهوری اسلامی ايران تحت پوشش برنامه هسته‌ای خود که آن را صلح‌آميز می‌خواند، در راه دستيابی به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کند.