رئیس اتحادیه پوشاک تهران اعلام کرد مافیای تولید و عرضه چادر مشکی ۸۰ درصد بازار ایران را در دست دارد و واردات چادر از طریق این مافیا جلوی خودکفایی و تکیه بازار بر محصولات داخلی را گرفته است. او همچنین گفت ۲۰ هزار واحد صنفی این اتحادیه به خاطر کمبود مواد اولیه در معرض تعطیلی قرار دارند.

به گفته رئیس اتحادیه پوشاک تهران تنها ۲۰ درصد چادر مشکی موجود در بازار توسط تولیدکنندگان ایرانی تامین می‌شود. تولید کنندگانی که به خاطر کمبود و گرانی مواد اولیه و پارچه در معرض تعطیلی قرار دارند. سیاست حجاب اجباری در ایران سود مالی هنگفتی را نصیب مافیای پوشاک و چادر کرده است.

ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت مافیای تولید و عرضه چادر مشکی که سود خود را از طریق واردات به‌دست می‌آورد، اجازه خودکفایی در تولید چادر مشکی را نمی‌دهد و در حال حاضر ۸۰ درصد چادر مشکی عرضه شده در ایران از طریق این مافیا وارد می‌شود.

برخی از کارشناسان صنعت نساجی، تقاضا برای چادر مشکی در کشور را سالانه نزدیک به ۷۵ میلیون متر برآورد می‌کنند که براساس اظهارات شیرازی تنها ۲۰ درصد از این تقاضا را تولیدکنندگان داخلی تامین می‌کنند. طبق اعلام رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در حال حاضر چادر مشکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا همچون چین، اندونزی، تایلند، کره و ژاپن به کشور وارد می‌شود.

شیرازی گفت اگر دولت از بخش خصوصی در تولید چادر مشکی به صورت کامل حمایت کند تا پایان سال می‌توان بیش از ۵۰ درصد نیاز بازار را از تولیدات داخلی برآورده کرد.

رئیس اتحادیه پوشاک تهران اضافه کرد: «به جای آنکه واردات پوشاک به کشور آزاد شود تا جلوی قاچاق گرفته شود بهتر است اجازه واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان پوشاک داده شود زیرا یکی از دلایل اصلی که تولیدکنندگان پوشاک اقدام به تعطیلی کارگاه‌های خود می‌کنند، نبود مواد اولیه است.»

به گفته او قیمت مواد اولیه و به‌ویژه پارچه نسبت به اسفند ۹۸ افزایش پیدا کرده است و «به همین دلیل می‌توان برای حداقل مدت محدودی واردات پارچه را آزاد کرد».

ابوالقاسم شیرازی نسبت به تعطیلی واحدهای تولیدی به خاطر کمبود و گرانی مواد اولیه هشدار داد و گفت: «هم‌اکنون حدود ۲۰ هزار واحد صنفى در اتحادیه عضو هستند که به صورت میانگین هر کارگاه تولیدی و فروشندگى اگر چهار کارگر داشته باشد قطعا تعطیلی این کارگاه‌ها باعث بیکاری بسیاری می‌شود.»

پیش از این زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مجلس، نیز در مردادماه سال گذشته از مافیای چادر خبر داده و گفته بود: «مطلع هستم زمانی ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها حاضر بودند در کشور ما این سرمایه‌گذاری را انجام دهند و آن را به تولید برسانند اما دست‌های پشت پرده اجازه نداد.» او از گرانی قیمت چادر انتقاد کرده و گفته بود قیمت چادر ۴۰۰ درصد افزایش داشته است.

خبرگزاری «خانه ملت»، متعلق به مجلس شورای اسلامی هم مهر ۹۸ در گزارشی ارزبری واردات چادر مشکی را ۱۳۰ میلیون دلار اعلام کرده بود.

کمسیون اقتصادی مجلس از تحقیق و تفحص درباره قاچاق نشان می‌دهد تا ۳۳ درصد کل کالاهای وارداتی به ایران، از جمله پوشاک، از راه قاچاق به کشور وارد شده‌اند.

بیشتر بخوانید: