روزنامه نشنال پست کانادا امروز پنج‌شنبه ۱۱ آبان‌ماه (يکم نوامبر) گزارش داد که اين حکم بر اساس شکايت خانواده آمريکايی “بنت” که دخترشان مارلا بنت Marla Bennett را در يک حمله تروريستی در اورشليم (بيت‌المقدس) از دست دادند صادر شده است.

اين خانواده شکايت خود را در يک دادگاه در آمريکا پی‌گيری کرده بودند و دادگاه آمريکايی ايران را به پرداخت ۱۳ ميليون دلار غرامت محکوم کرده است.

تصميم دادگاه اونتاريو به‌منظور اطمينان حاصل کردن از عدم فروش و يا واگذاری اين اموال تا زمان تصميم نهايی دادگاه مبنی بر اين‌که اين اموال می‌توانند در اختيار خانواده بنت قرار گيرند يا خير، گرفته شده است.

به گزارش سرويس بين الملل انتخاب ، گفته می شود خانواده مارلا بِِِنِت، اهل “سن دياگو”ی آمريکا، که ادعا کرده بود ايران به عنوان حامی حماس،در انفجاری در ۱۰ سال پيش در دانشگاه “هيبرو” در بيت المقدس ، دست داشته است. اين دانشجو در آن انفجار کشته شد. دادگاه آمريکايی پيش از اين ايران را به پرداخت ۱۳ ميليون دلار غرامت محکوم کرده است. روابط ديپلماتيک ميان دولتهای ايران و کانادا از روز ۱۷ شهريور سال جاری تعليق شده است.

کانادا در روز جمعه ۱۷ شهريورماه (هفتم سپتامبر) سال جاری با تعطيلی سفارت خود در ايران هم‌زمان ديپلمات‌های ايرانی را از کانادا اخراج کرد و رابطه دو کشور قطع شد

بت آلن، رئيس دادگاه گفته است اين اموال متعلق به دولت ايران و يا “يک دوست” اين حکومت است که در اختيار آن قرار داده بود. وی افزوده است خانواده بنت نتوانسته است حکم صادر شده توسط مراجع قضايی آمريکا را عليه اموال ايران در خاک آمريکا به اجرا بگذارند. از اين رو آنها اموال ايران در کانادا را مد نظر قرار دادند.

خانواده بنت که اهل سن ديگو آمريکاست در دادگاه عليه ايران شکايت کرده بود که فرزندشان مارلا، ۲۴ ساله که دانشجوی تحقيقات يهودی بود در سال ۲۰۰۲ ميلادی در يک بمب‌گذاری توسط حماس، گروه فلسطينی نزديک به ايران، در دانشگاه هبرو اورشليم (بيت‌المقدس) کشته شده است.

اين خانواده مسئول قتل فرزند خود را سازمان امنيت ايران می‌داند.

کانادا در روز جمعه ۱۷ شهريورماه (هفتم سپتامبر) سال جاری با تعطيلی سفارت خود در ايران هم‌زمان ديپلمات‌های ايرانی را از کانادا اخراج کرد و رابطه دو کشور قطع شد.

جان بيرد، وزير امور خارجه دولت محافظه‌کار کانادا در بيانيه‌ای که منتشر ساخت اعلام کرد “کانادا تمام روابط ديپلماتيک خود را با ايران قطع کرده است.”

بيرد با محکوم کردن تهران به‌عنوان “بزرگ‌ترين تهديد برای صلح و امنيت جهان”، به برنامه هسته‌ای ايران، دشمنی ايران با اسرائيل، سياست‌ها و “سخنان ضديهودی” مقامات ايرانی و “کمک‌های نظامی تهران به رژيم بشار اسد در سوريه” اشاره کرد.

ايران در واکنش به تعطيل شدن سفارت کانادا در تهران، اين کشور را به اتخاذ سياست‌های “افراطی” در حوزه سياست خارجی متهم کرد.

جان بيرد به‌تازگی نيز در اجلاس مجمع جهانی بين‌المجالس در کانادا انتقادهای تندی را عليه وضعيت حقوق بشر در ايران مطرح کرد.

روابط ايران و کانادا در سال‌های گذشته از زمانی که زهرا کاظمی، خبرنگار کانادايی – ايرانی‌تبار در تيرماه سال ۱۳۸۲ در زندان‌های ايران به قتل رسيد همواره پرتنش بود.

زهرا کاظمی که با کارت عکاس خبری از سوی يک مؤسسه عکس انگليسی به ايران رفته بود در جريان تهيه گزارش و عکس از ناآرامی‌ها و اعتراضات دانشجويی در خردادماه ۱۳۸۲ در تهران دستگير شد و پس گذشت ۱۸ روز از بازداشت‌اش در ۲۰ تير در زندان کشته می‌شود.

کميته بررسی و تحقيق مجلس ششم در مورد قتل زهرا کاظمی در گزارش خود قاضی مرتضوی، دادستان وقت تهران را به عنوان متهم رديف اول اين پرونده معرفی کرد اما در رابطه با اين پرونده محمدرضا اقدم احمدی، کارمند وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران محاکمه شد که وی نيز بعدها به دليل “فقدان مدرک برای اثبات اتهامات” تبرئه گرديد.