جدایی‌طلبان جنوب یمن و دولت این کشور برای کاهش تنش‌ در مجمع‌الجزایر «سقطرا »به توافق رسیدند. همزمان تعداد رسمی مبتلایان به کرونا در یمن به ۱۰ نفر رسید. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است یمن برای شیوع کرونا آمادگی ندارد.

نیروهای جدایی‌طلب تحت حمایت امارات متحده پس از اعلام خودمختاری و حمله به مجمع‌الجزایر سقطرا، با نیروهای دولت متحد عربستان سعودی به آتش‌بس رسیدند. یک خودروی متعلق به جدایی‌طلبان جنوب موسوم به شورای انتقالی جنوب در کنار پرچم قدیمی یمن که در حال حاضر پرچم جدایی‌طلبان محسوب می‌شود، دیده می‌شود. (Photo by Saleh Al-OBEIDI / AFP)

به نوشته خبرگزاری الجزیره نیروهای دولت عبدربه منصور هادی که از سوی عربستان سعودی پشتیبانی می‌شوند با جدایی‌طلبان جنوب یمن که امارات متحده عربی از آن‌ها حمایت می‌کند توافقنامه‌ای را برای توقف درگیر‌ی‌ها امضا کردند.

این توافق شب شنبه ۲ مه/۱۳ اردیبهشت اعلام شد که براساس آن تامین امنیت در سقطرا به نیروهای ائتلاف و دولت سپرده شده است. انتظار می‌رود محل‌های بازرسی و خودروهای نظامی دو طرف جمع شوند اما طبق توافق آتش‌بس در سقطرا، خروج خودروهای نظامی و تسلیحات سنگین از جزیره باید با مجوز رسمی امضاشده توسط فرماندار و یک مقام ائتلاف انجام شود.

در همین‌ رابطه معاون اطلاعاتی فرماندار سقطرا شنبه اعلام کرد نیروهای او پس از اعلام توافق برای تامین امنیت شهر فعال شده‌اند.

نیروهای جدایی طلب موسوم به «شورای انتقالی جنوب» که با تقض توافق با دولت، اعلام خودمختاری کردند‌، پیش از این برای تصرف مرکز مجمع‌الجزایر سقطرا به این منطقه حمله کرده بودند. سقطرا میراث جهانی یونسکو به‌شمار می‌رود و سرشار از تنوع زیستی، گونه‌های گیاهی، غارهای آتشفشانی، سواحل زیبا و آب‌های بلوری و صخره‌های مرجانی طبیعی و دست‌نخورده است.

همزمان با کشمکش‌های سیاسی و نظامی دریمن، ویروس کرونای جدید نیز قربانیان بیشتری می‌گیرد. براساس آخرین گزارش‌های رسمی تعداد مبتلایان به ویروس کرونای جدید از ۳ نفر به ۱۰ نفر رسیده و ۲ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. به‌رغم محدودشدن مبتلایان رسمی به سه استان و تدابیر این استان‌ها برای اعمال تمهیدات احتیاطی و مقررات آمد و شد، سازمان ملل متحد نسبت به شیوع ناگهانی و نامحسوس کرونا در یمن ابراز نگرانی کرده است.

سازمان ملل تاکنون بارها نسبت به ابتلای یمنی‌های دچار سوءتغذیه و محروم از دسترسی به تست کرونا هشدار داده است. با این وجود گزارش‌ها حاکی از آن است که در استان‌های یمن، به‌ویژه در صنعا و مناطق تحت کنترل شورشیان حوثی، تمهیدات احتیاطی به کار گرفته شده بسیار ضعیف‌اند و کمبود بیمارستان‌ها و تجهیزات درمانی می‌تواند جان مردم را به خطر بیاندازد. سازمان جهانی بهداشت در برخی از مناطق یمن در حال تجهیز بیمارستان‌های محدود این کشور است اما نسبت به ناآمده بودن یمن برای شیوع کرونا هشدار داده است.

بیشتر بخوانید: