داده‌های آماری ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد، صادرات این کشور به ایران علی‌رغم تشدید تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه این کشور، امسال تا یک سوم افزایش پیدا کرده که علت اصلی آن فروش غلات است.

به گزارش رویترز، این داده‌های آماری که دولت ایالات متحده هفته گذشته آن را منتشر کرد، می‌گوید میزان صادرات ایالات متحده به ایران در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۲ به ۵. ۱۹۹ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است در حالی که سال گذشته ۸. ۱۵۰ میلیون دلار بوده است.

چنین افزایشی باعث می‌شود کاهش صادرات کالاهای بشردوستانه نظیر دارو به ایران به چشم نیاید. صادرکنندگان آمریکایی این کالاها می‌گویند به خاطر تشدید تحریم‌ها علیه ایران، امکان پرداخت پول خرید این کالاها نیز برای واردکنندگان ایرانی کمتر شده و همین دلیلی برای کاهش صادرات انها به ایران است.

داده‌های آماری همچنین نشان می‌دهد صادرات کالاهایی نظیر فرآورده‌های لبنی و تجهیزات پزشکی نیز به ایران علی‌غم تحریم‌ها و دشواری برای پرداخت پول افزایش یافته است چراکه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده همچنان اجازه صادرات این کالاها به ایران را می‌دهد.

عمده‌ترین بخش صادرات آمریکا به ایران تا ماه اوت ۲۰۱۲ به گندم و دیگر غلات اختصاص داشت که ۲. ۸۹ میلیون دلار بود. این در حالی است که ایالات متحده سال گذشته در همین بازه زمانی هیچ محموله گندم یا غلاتی نظیر آن به ایران صادر نکرده بود و تنها به مبلغ ۲۱ میلیون دلار ذرت به ایران صادر کرد.

بر اساس این گزارش، عمده‌ترین بخش صادرات آمریکا به ایران تا ماه اوت ۲۰۱۲ به گندم و دیگر غلات اختصاص داشت که ۲. ۸۹ میلیون دلار بود. این در حالی است که ایالات متحده سال گذشته در همین بازه زمانی هیچ محموله گندم یا غلاتی نظیر آن به ایران صادر نکرده بود و تنها به مبلغ ۲۱ میلیون دلار ذرت به ایران صادر کرد.

اکنون نیز اگر از فروش گندم ایالات متحده به ایران صرف‌ نظر کنیم، در مجموع صادرات ایالات متحده به این کشور تا ماه اوت در برخی موارد به شدت کاهش یافته است. 

این گزارش می‌گوید، میزان صادرات تولیدات دارویی به ایران چه برای انسان و چه برای دام، از ۷. ۲۶ میلیون دلار به ۹. ۱۴ میلیون دلار کاهش یافته است. همچنین صادرات مواد لازم برای تولید پوشک بچه از ۹. ۴۰ میلیون دلار به ۴. ۱۷ میلیون دلار نزول کرده است.

با این حال صادرات کالا در برخی موارد نیز افزایش یافته است، مانند فرآورده‌های لبنی همچون خامه و کره که بیش از دو برابر شده و از ۸. ۷ میلیون دلار به ۳. ۲۰ میلیون دلار رسیده است.

صادرات تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و جراحی نیز از ۷. ۴ میلیون دلار به هشت میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.

ایالات متحده، متحدان اروپایی آن و دیگر کشورها تحریم‌هایی را با هدف وادار کردن ایران به توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم و پاسخ دادن به پرسش‌ها در رابطه با برنامه هسته‌ای آن کشور تصویب کرده‌اند.

ایران این اتهام را که قصد دستیابی به سلاح هسته‌ای دارد رد می‌کند و می‌گوید که برنامه اتمی آن تنها اهدافی صلح‌آمیز نظیر تولید برق و ایزوتوپ‌های پزشکی دارد.