رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که از ظرفیت «پزشکان بدون مرز» برای درمان اتباع خارجی ساکن ایران که بیماری کووید ۱۹ مبتلا هستند استفاده می‌شود. تندروها ظن شیوع ویروس خاص «ژن ایرانی» را مطرح کرده‌ بودند.

پزشکان بدون مرز

یکشنبه گذشته پزشکان بدون مرز با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کردند در اصفهان به عنوان دومین کانون شیوع کووید ۱۹ در ایران یک بیمارستان صحرایی با ۵۰ تخت‌خواب و ۹ پزشک دایر می‌کنند. این تجهیزات و پزشکان از بوردو فرانسه به ایران اعزام شده بود. اما به دلیل توطئه‌پنداری خامنه‌ای و این ظن که «جن و انس» دست در دست هم داده‌اند که در ایران کرونا شیوع پیدا کند، مقامات وزارت بهداشت محترمانه عذر پزشکان بدون مرز را خواستند. اکنون ظاهراً گشایشی پدید آمده است.

کیانوش جهانپور پنجشنبه ۷ فروردین در مصاحبه با ایرنا گفت:

«گروه پزشکان بدون مرز در کشور حضور دارند و از امکانات بهداشتی و درمانی ایران بازدید کرده‌اند و اگر تمایل داشته باشند، می‌توانند به اتباع خارجی ساکن ایران خدمت‌رسانی کنند. پیشنهاد ما در این زمینه، خدمت‌رسانی در استان‌های شرقی کشور است.»

رهبر جمهوری اسلامی شنبه گذشته (۳ فروردین)  در سخنانی این گمان را مطرح کرد که ممکن است آمریکا برای تحقیق درباره اثربخشی ویروس افرادی را در پوشش درمانگر به ایران بفرستد:

«حتی ممکن است افرادی را به‌عنوان درمان‌کننده بفرستند تا ببینند اثرگذاری این ویروسی را که گفته می‌شود بخشی از آن فقط مخصوص ایران ساخته شده، چگونه بوده و اطلاعات خود را تکمیل و دشمنی خود را بیشتر کنند.»

دو روز بعد سردار نصرالله فتحیان، مدیر هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در ستاد ملی مدیریت کرونا ادعا کرد که ممکن است ویروسی مختص ژن ایرانی ساخته شده باشد.

وزیر بهداشت روز گذشته (چهارشنبه) بدون اشاره به این جدال بین مقام وزارت بهداشت و سپاه در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «فضای خاصی در کشور در مورد گروه پزشکان بدون مرز شکل گرفته است.» سعید نمکی سپس پبشنهاد داد که پزشکان بدون مرز به اتباع خارجی مقیم ایران (که به تعبیر تندروها ژن ایرانی ندارند) کمک کنند.

در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی از برخورد تبعیض‌آمیز با مهاجران افغانستانی مبتلا یا مشکوک به کووید۱۹ منتشر شده است. این مهاجران می‌گویند یا به آنها تخت و خدمات بهداشتی داده نشده یا هنگام ترخیص مبالغ سنگینی به مراکز درمانی ایران پرداخته‌اند.

 علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز روز گذشته در توییتر خود نوشت:

«سفر پزشکان بدون مرز به ایران در هماهنگی کامل با دستگاه‌های ذی‌ربط صورت گرفته است. کمک‌های پزشکان بدون مرز و تجهیزات اهدایی آنها در منطقه مورد نیاز وزارت بهداشت استفاده می‌کنیم.»

میشل اولیویه لاشاریته، مسئول عملیات اضطراری سازمان پزشکان بدون مرز در پاریس گفته بود این سازمان از لغو برپایی واحد درمانی خود در اصفهان شگفت زده شده است. به گفته لاشاریته پزشکان بدون مرز از قبل مجوز خدمت‌رسانی در ایران را دریافت مرده بودند و اکیپ‌ درمانی این سازمان آمادگی داشت کار خود را از پایان هفته جاری آغاز کند.

پزشکان بدون مرز (MSF) یک سازمان مردم‌نهاد برای کمک‌های انسان دوستانه است که از سال ۱۹۹۱ میلادی فعالیت خود را در ایران آغاز کرد و از آن زمان تاکنون در برخی حوادث مانند زلزله بم و سیل‌های لرستان، گلستان و خوزستان فعالیت داشته است.

بیشتر بخوانید: