سفر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به کشور يونان با موجی از اعتراضات در آتن، پايتخت اين کشور همراه شد.

رويترز گزارش داده است، پليس يونان ناگزير از پرتاب گاز اشک‌آور به سوی معترضانی شد که تلاش می‌کردند با شکستن نرده‌های امنيتی خود را به محل حضور آنگلا مرکل برسانند.

ده‌ها هزار تن از معترضان علی‌رغم اعلام ممنوعيت تظاهرات، در ميدان سينتاگما آتن جمع شدند تا صدای اعتراض خود را به گوش رهبر آلمان برسانند.

يونانی‌ها مرکل را مسئول سياست‌های رنج‌آور رياضت اقتصادی می‌دانند که در قبال دريافت دو وام سنگين از اتحاديه اروپا به آنها تحميل شده است.

اين نخستين سفر مرکل به يونان از سه سال قبل و آغاز بحران بدهی‌ها در اين کشور بود و به نشانه حمايت از دولت يونان تلقی می‌شد

برخی از معترضان به سمت پليس سنگ، بطری و چوب پرتاب کردند و تلاش کردند موانعی را که برای حفاظت از مرکل و هيئت همراه او برپا شده بود، واژگون کنند.

در برابر پليس نيز ده‌ها تن از معترضان را در جريان اين تظاهرات که يکی از بزرگ‌ترين اعتراضات در يونان در ماه‌های اخير محسوب می‌شد، بازداشت کرد.

اين نخستين سفر مرکل به يونان از سه سال قبل و آغاز بحران بدهی‌ها در اين کشور بود و به نشانه حمايت از دولت يونان تلقی می‌شد.

در همين حال معترضان در پارچه‌های بزرگی که به همراه داشتند، نوشته بودند: “مرکل از اينجا برو. يونان مستعمره تو نيست.”

بر اساس گزارش‌ها، مرکل در جمع خبرنگاران گفت: “ما می‌خواهيم که يونان در اتحاديه اروپا بماند. تا حالا کارهای زيادی انجام شده است، اما هنوز کارهای بسياری مانده است.”

او در سفر شش ساعته خود به يونان با آنتونيس ساماراس، نخست‌وزير اين کشور ديدار کرد.
تحليلگران اين سفر را نشانه‌ای از حمايت او از ساماراس محافظه‌کار می‌دانند که در صدد تصويب کاهش بيشتر هزينه‌ها در يونان است.

آلکس وايت، تحليلگر مسائل اقتصادی می‌گويد: “سفر مرکل به آتن در وهله اول گويای مواضع سياسی او است و فرصتی برای توضيح دادن آن به يونانيان محسوب می‌شود.”

دولت يونان مشغول گفت‌وگو با اتحاديه اروپا، بانک مرکزی اروپايی و صندوق بين‌المللی پول برای دريافت يک کمک ۱۳۰ ميليارد يورويی بعدی است. اما اين وام‌ها به منزه ادامه سياست‌های رياضت اقتصادی در اين کشور است در حالی که يونانی‌ها می‌گويند اين سياست‌ها باعث بی‌کاری يک چهارم نيروی کار اين کشور و فقر مردم آن شده است.