ساعتی بعد  از حمله با راکت به پایگاه نظامی التاجی آمریکا در شمال بغداد، پایگاه‌های شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران در ابوکمال سوریه بمباران شدند. وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو کردند. پمپئو تأکید کرد که آمریکا حمله به پایگاه‌هایش را تحمل نمی‌کند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله به پایگاه التاجی در شمال بغداد را به عهده نگرفته است. نیروهای امنیتی عراق کامیونی از نوع کیا (بنگو) که با ۱۰ کاتیوشا پایگاه نظامی التاجی در ۲۵ کیلومتری شمال بغداد را مورد حمله قرار داد را توقیف کرده‌اند.

بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی رووداو، به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، بعد از حمله موشکی به پایگاه التاجی، بامداد پنجشنبه ۱۲ مارس/ ۲۲ اسفند مقر گروه‌های نجبا، فاطمیون، حزب‌الله عراق و زینبیون در منطقه ابوکمال سوریه مورد حمله موشکی و بمباران هوایی جنگنده‌های هوایی قرار گرفته است. هنوز مشخص نیست که این حمله در پاسخ به حمله به پایگاه التاجی انجام شده باشد. همچنین مشخص نیست که جنگنده‌های شکاری که به مواضع نیروهای سپاه قدس و حزب‌الله عراق حمله کردند به ارتش آمریکا تعلق داشته باشند.

شامگاه چهارشنبه ۱۱ مارس/ ۲۱ اسفند بین ۱۰ تا ۱۵ راکت کاتیوشا به پایگاه نظامی التاجی، محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال بغداد اصابت کرد. در این حمله سه نفر از جمله دو نظامی آمریکایی و یک نظامی بریتانیایی کشته و بین ۱۰ تا ۱۱ نفر هم مجروح شدند.

ارتش بریتانیا بامداد پنجشنبه ۱۲ مارس/ ۲۲ اسفند با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در حال بررسی این حمله است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله به پایگاه التاجی در شمال بغداد را به عهده نگرفته است. نیروهای امنیتی عراق کامیونی از نوع کیا (بنگو) که با ۱۰ کاتیوشا پایگاه نظامی تاجی در ۲۵ کیلومتری شمال بغداد را مورد حمله قرار داد را توقیف کرده‌اند.

مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از گفت‌وگوی وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا درباره این حمله خبر داد و در صفحه توییتر خود نوشت:

«ایالات متحده این حمله مرگبار را علیه پرسنل ائتلاف، محکوم می‌کند.»

  پمپئو بعد از گفت‌وگوی تلفنی با راب در واکنش به حمله راکتی به پایگاه التاجی در توییتر خود نوشت:

«حمله امروز به پایگاه التاجی در عراق تحمل نخواهد شد. من و دومینیک راب توافق داریم که مسئولان این حادثه باید پاسخگو باشند.»

از اواخر اکتبر ۲۰۱۹/ مهر ۹۸ این بیست و دومین حمله با راکت به پایگاه‌های آمریکا در خاک عراق است.

در عراق حدود شش هزار نظامی برای آموزش سربازان عراقی مستقرند. واشنگتن شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران را مسئول این حملات می‌داند. حمله به مواضع کتائب حزب‌الله در عراق و سوریه و ترور قاسم سلیمانی در حوالی فرودگاه بغداد در پاسخ به حملات شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق انجام شد. سپاه پاسداران بعد از خاکسپاری قاسم سلیمانی پایگاه عین‌الاسد آمریکا در عراق را هدف حملات موشکی قرار داد. حدود صد نظامی آمریکایی در این حملات آسیب‌های مغزی دیدند. پارلمان عراق در واکنش به ترور سلیمانی با صدور قطعنامه‌ای خواهان خروج سربازان آمریکایی از خاک آن کشور شد. اما دو هفته بعد این قطعنامه عملاً بی‌اثر شد.

بیشتر بخوانید: