کاخ سفيد پس از مکالمه تلفنی باراک اوباما، رئيس جمهوری ايالات متحده و بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل اعلام کرد که آمريکا و اسرائيل “کاملأ توافق دارند” که بايد مانع دستيابی ايران به سلاح هستهای شوند.
به گزارش رويترز، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفيد روز جمعه ۲۸ سپتامبر (هفت مهر) با انتشار بيانيهای گفت رهبران آمريکا و اسرائيل در اين مکالمه تلفنی همچنين درباره نحوه همکاریهای خود در رابطه با مسئله ايران با يکديگر بحث کردند.
در بيانيه کاخ سفيد آمده است: “اين دو رهبر تأکيد کردند آنها در رابطه با هدف مشترک خود، يعنی بازداشتن ايران از دستيابی به سلاح هستهای کاملأ توافق دارند.”
اين گفتوگوی تلفنی دومين مکالمه نتانياهو و اوباما در سه هفته اخير محسوب میشود در حالی که خبرها حکايت از آن داشت که اوباما درخواست نتانياهو برای ديدار با او در حاشيه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نيويورک را رد کرده است.
ميت رامنی درباره مکالمه تلفنی خود با بنيامين نتانياهو گفت آنها موافق بودند که ايران نبايد دارای امکانات هستهای شود اما درباره تعيين خط قرمز مشخصی برای مقابله با تهران اختلاف نظر داشتند
نتانياهو از ايالات متحده خواسته است به صراحت خط قرمزی برای فعاليتهای اتمی ايران تعيين کند که در صورت تخطی از آن با حمله نظامی مواجه شود.
او همچنين در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نيز از اهميت تعيين خط قرمز برای ايران گفت. اما در اين سخنرانی همچنين گفته شد که اگر اسرائيل بخواهد به ايران حمله کند، اين حمله تا قبل از سال جديد ميلادی نخواهد بود که همين نيز تا حدی تنشها ميان اسرائيل و ايالات متحده را کاهش داد.
بر اساس اين گزارش، نتانياهو روز گذشته (جمعه) با ميت رامنی، رقيب باراک اوباما در انتخابات آتی رياست جمهوری ايالات متحده نيز از طريق تلفن گفتوگو کرد.
رامنی درباره اين مکالمه تلفنی به خبرنگاران گفت او و نتانياهو موافق بودند که ايران نبايد دارای امکانات هستهای شود اما درباره تعيين خط قرمز مشخصی برای مقابله با تهران اختلاف نظر داشتند.
رامنی اظهار داشت: “در مجموع من فکر نمیکنم که ما مجبور به اقدام نظامی خواهيم شد. من کاملأ اميدوارم که ما مجبور به چنين کاری نمیشويم. [با اين حال] اين گزينه روی ميز همچنان هست.”
مکالمه تلفنی نتانياهو و اوباما در پی ديدار پنجشنبه شب نخستوزير اسرائيل با هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا در نيويورک رخ داد.
اين ديدار يک ساعت و ۱۵ دقيقه طول کشيد که طی آن درباره ايران، تحولات منطقه و فرايند صلح اسرائيل و فلسطين بحث شد.