مقامات آمریکا میگویند دولت باراک اوباما در صدد هستند سازمان ایرانی و شبهنظامی مجاهدین خلق را که از مخالفان جمهوری اسلامی است، از فهرست گروههای تروریستی خارج کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این مقامات که خواستهاند نام آنها منتشر نشود روز جمعه، ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور) گفتند، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده تا جمعه آینده کنگره آمریکا را از تصمیم خود آگاه خواهد کرد.
پیش از این دادگاهی در ایالات متحده به وزارت امور خارجه این کشور تا روز یک اکتبر مهلت داده بود که درباره سازمان مجاهدین خلق تصمیمگیری کند.
خروج بیش از سه هزار عضو سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف یکی از شروط ایالات متحده برای خارج کردن این سازمان از فهرست گروههای تروریستی بود
کلینتون این تصمیم را چند روز پس از آن گرفته است که آخرین گروه بزرگ مجادهین خلق، اردوگاه اشرف در شمال شرق عراق را که سالها در آن سکونت داشتند، ترک کردند و به اردوگاه لیبرتی (آزادی) منتقل شدند که پیش از این مقر نظامیان آمریکا در عراق بود.
خروج بیش از سه هزار عضو سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف یکی از شروط ایالات متحده برای خارج کردن این سازمان از فهرست گروههای تروریستی بود و اکنون به نظر میرسد این اقدام ایالات متحده خشم حکومت ایران را برانگیزد.
سازمان مجاهدین خلق پیش از انقلاب به روحانیان ایرانی برای سرنگونی حکومت پهلوی یاری رساند، اما پس از انقلاب در پی اختلاف با حکومت ایران، اقدام به بمبگذاری و ترور مقامات جمهوری اسلامی کرد.
این گروه در دهه ۱۹۸۰ و در جریان جنگ ایران و عراق در کنار ارتش عراق قرار گرفت، اما پس از هجوم آمریکا به عراق و تسخیر این کشور در سال ۲۰۰۳، مجاهدین خلق نیز خلع سلاح شد.
ایالات متحده آمریکا این گروه را به خاطر ترور چند آمریکایی در دهه ۱۹۷۰ و صدها ایرانی در دهههای بعد در فهرست گروههای تروریستی قرار داد، اما گفته میشود که سازمان مجاهدین خلق حدود یک دهه است فعالیتهای تروریستی را متوقف کرده و همین نیز یک دلیل وزارت امور خارجه آمریکا برای خارج کردن آن از فهرست گروههای تروریستی است.
این گروه در سالهای اخیر تبلیغات بسیاری انجام داده بود که از فهرست گروههای تروریستی خارج شود.