رئیس دولت جمهوری اسلامی در نزدیکی انتخابات مجلس نسبت به آنچه که «قطبیسازی جامعه» عنوان کرد، هشدار داد، مدعی شد که تحریمها نتوانسته ایران را «بشکند» و دولت او بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است. او از دانشجویان خواست «بیشتر به علم بپردازند و نه کار سیاسی».
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، صبح دوشنبه ۲۸ بهمن آنچه را که «دعواهای سیاسی و جناح بندی» خواند «به ضرر کشور» دانست و گفت: «نمیشود یک درختی را که میوه میدهد از وسط با اره نصف کرد و بگویند ما دو جناح هستیم؛ با این کار هردو طرف خشک میشود و دیگر به این جناح و آن جناح میوه نمیدهد. خیلی ازجاها، جایی است که قواعد بازی و حزب بازی برای جا و محیط خاصی مانند زمان انتخابات است».
او در ادامه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس که دی ماه امسال در عراق هدف ترور آمریکا قرار گرفت را «افتخار ملی» دانست که «جناح راست و چپ نمیشناسد» و از جریانهای سیاسی خواست تا «افتخارات ملی را دو قطبی نکنند».
روحانی حتی مدعی شد که سلیمانی «اصلا فرد جناحی نبود. با همه جناحها خوب بود».
این اظهارات در حالی بیان میشود که قاسم سلیمانی یکی از امضاء کنندگان نامه تهدیدآمیز فرماندهان سپاه پاسداران به محمد خاتمی در دوره ریاست جمهوری او بود. همچنین به تازگی محمدعلی جعفری، فرمانده قرارگاه فرهنگی سپاه فاش کرد که قاسم سلیمانی در سرکوب اعتراضات سال ۸۸ نقش مهمی داشته است.
روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش به صورت تلویحی فعالیت سیاسی دانشجویان را تنها محدود به دوره انتخابات دانست و گفت: «در دانشگاه هم میشود کار سیاسی کرد ولی اصل آن، برای علمآموزی است مگرنه کلوپ و خانه احزاب را دانشگاه درست میکردیم».
رئیس دولت جمهوری اسلامی در ادامه نسبت به آنچه که قطبیسازی جامعه عنوان کرد، هشدار داد و گفت: میترسد «ساندویچیها، مغازهها و لباسفروشیها و… را هم دو قطبی کنیم. میترسم میوه را هم دوقطبی کنیم؛ پرتغال جناح راست و پرتقال جناح چپ، در حالی که پرتقال، پرتقال است. هر چیز را دوقطبی نکنیم».
او در ادامه از دو جناح جمهوری اسلامی خواست تا «فضا را آرام کرده و از دو قطبی کردن مسائل پرهیز کنند».
روحانی سپس همانند دیگر سخنرانیهای خود دستاورد دولتش را «کمنظیر» خواند و مدعی شد که تحریمها نتوانسته است جمهوری اسلامی را «بشکند» و دولت او در شش سال گذشته سه میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است.
او در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «آنقدر دیوار دور ما وجود دارد که نیاز نیست برخی دیوار جدیدی بکشند»، «تعامل با جهان» را خواست «مردم» دانست که نمیخواهند دور ایران «دیوار کشیده شود».
روحانی که در ماههای اخیر بارها به دلیل پافشاریش برای تصویب لوایح مرتبط با الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی مورد هدف جریان سیاسی مقابلش قرار گرفته، بار دیگر خواستار تعامل با جهان شد و اقدامات آمریکا و وزیر امور خارجه این کشور علیه ایران را «دیوارکشی» توصیف کرد و گفت: «باید دنبال پل باشیم نه دنبال دیوار و با ملتها و دانشگاههای دیگر پل ارتباطی برقرار کنیم».
در همین زمینه: