معاون راهبردی شورای عالی فضای مجازی در ایران با اعلام خبر تصویب یک برنامه در خصوص شبکه ملی اطلاعات گفت که راه اندازی این شبکه به معنای جدا شدن از اینترنت نیست.

قطع اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت، یک وضع پایدار؟ (عکس: توییتر معترضان)

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، عباس آسوشه روز شنبه ۲۶ بهمن با اشاره به ظن کاربران فضای مجازی مبنی بر تقابل شبکه ملی اطلاعات و اینترنت جهانی گفت:

«اینترنت یک سرویس روی شبکه ملی اطلاعات است و تعاملی مدیریت ‌شده با آن خواهیم داشت.»

آسوشه همچنین گفت که اگر شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی فضای مجازی در نظر گرفته شود، خدمات کاربردی مانند دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، تجارت الکترونیک و نیز محتوای فضای مجازی روی شبکه ملی قرار می‌گیرند.

«شبکه ملی اطلاعات، خدمات کاربردی و محتوا مجموعا فضای مجازی کشور را تشکیل می‌دهند. تا پایان سال برای شبکه ملی اطلاعات برنامه مصوبی خواهیم داشت که تا سال ۱۴۰۴ ضمانت اجرایی دارد و دولت بعدی موظف به اجرای آن است.»

آسوشه در زمینه نحوه مدیریت اینترنت در شبکه ملی اطلاعات نیز گفت:

«آن‌جایی که مدیران و قانون‌گذاران اینترنت به حق مالکیت و شهروندی مردم ایران احترام بگذارند می‌توانند به سرویس‌دهی‌شان در کشور ادامه دهند اما آن‌جایی که اتفاقاتی مانند مسدودسازی صفحات ایرانی در زمان کشته شدن قاسم سلیمانی رخ دهد و مردم ما را از اطلاع‌رسانی محروم کنند، برخورد خواهیم کرد و درصدد آن هستیم با توسعه شبکه ملی اطلاعات توان برخورد با آن را پیدا کنیم.»

او درباره میزان خدماتی که شبکه اطلاعات ملی قرار است ارائه دهد هم گفت که شبکه ملی اطلاعات مولد اشتغال و ثروت است و اقتصاد دیجیتال می‌تواند GDP کشور را متحول کند اما تا به امروز به این وجه از شبکه پرداخته نشده است.

عباس آسوشه که پیش از این مشاغلی همچون کارمند موسسه تدوین و نشر آثار خمینی، مدرس پاره وقت دانشگاه علوم فنی امام حسین و همین‌طور معاون امور فنی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را در کارنامه خود دارد، با اعلام خبر برگزاری جلسه شصت و سوم شورای عالی فضای مجازی در ۱۲ بهمن ماه گفت که در این جلسه از آنجا که اتفاق نظر بالایی در مورد برنامه شبکه ملی اطلاعات وجود داشته، بخش زیادی از سند مربوط به آن به تصویب رسیده است.

شبکه ملی اطلاعات که در ایران به نام شبکه ملی اینترنت نیز شناخته می‌شود، برای نخستین بار در تبصره دو ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه گنجانده شد.

آغاز فعالیت‌ها در زمینه این طرح از سال ۱۳۸۴ شروع شد و هزینه‌های پیاده‌سازی این برنامه در ایران از آن زمان تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

از سوی دیگر نهادهای امنیتی ایران در توجیه راه اندازی این برنامه در کشور اعلام کرده‌اند که به دلیل عدم وجود شبکه ملی اطلاعات در ایران، بسیاری از کشورهای دیگر به سادگی می‌توانند به اطلاعات کاربران ایرانی دسترسی پیدا کنند.


  • در همین زمینه