علی مطهری، نماينده اصولگرای مجلس ضمن دفاع از چندهمسری و ازدواج موقت گفت اگر استادی سکولار در بخش علوم انسانی ضمن تدريس، نظر شخصی بدهد و جنبه سياسی نداشته باشد، گناهی نيست.

علی مطهری، امروز سه‌شنبه ۲۱ شهريور در گفت‌وگو با تارنمای خبرآنلاين، در مورد ازدواج مجدد اظهارنظر کرد و آن را در مواردی “موفق” دانست که هر سه طرف يعنی مرد، همسر اول و همسر دوم “از سطح خوبی از معارف اسلامی” برخوردار باشند.

وی با بيان اينکه معمولاً در بيشتر جوامع، تعداد زنان آماده ازدواج از مردان آماده ازدواج به خاطر “مرگ‌ومير بيشتر مردان و مقاوم بودن زنان در برابر بيماری‌ها” بيشتر است گفت: “تعدادی از زنان بدون شوهر باقی می‌مانند و طبيعی است مشکلاتی برای جامعه به‌وجود می‌آورند.”

مطهری گفت رد چندهمسری به معنای “رضايت به رواج فحشا” است و تأکيد کرد: “معمولأ زنان بيوه موافق اين حکم هستند و زنان شوهردار مخالف، و اين درست نيست.”

اين نماينده محافظه‌کارمجلس ادامه داد: “اگر کسی در شرايطی باشد که به گناه می‌افتد و دچار فشار روحی و روانی می‌شود چنانچه امکان ازدواج دائم نيست، اسلام نگفته به خودت فشار بياور، بلکه راه حل ازدواج موقت را پيش پای او گذاشته است.”

علی مطهری: برتراند راسل هم با نام ازدواج آزمايشی در غرب شبيه اين را مطرح کرد و مورد تمجيد روشنفکران قرار گرفت اما وقتی اسلام همان را می‌گويد، مخالفت می‌شود

وی در توضيح اين مطلب گفت: “برتراند راسل هم با نام ازدواج آزمايشی در غرب شبيه اين را مطرح کرد و مورد تمجيد روشنفکران قرار گرفت اما وقتی اسلام همان را می‌گويد، مخالفت می‌شود.”

به گفته مطهری، “اگر بين برخی دختر و پسرها دوستی‌هايی هست و پدر و مادر آنها هم اطلاع دارند، ضروری است آن را در قالب ازدواج موقت قرار دهند و اگر لازم است، ثبت کنند تا ارتباطات به صورت گناه نباشد.”

نماينده مردم تهران در مجلس افزود:” متأسفانه برخی خانواده‌ها ارتباط نامشروع را بر ازدواج موقت ترجيح می‌دهند. يعنی اگر يک مردی معشوقه‌هايی داشته باشد اشکالی ندارد اما اگر چند همسر داشته يا ازدواج موقت کرده باشد همه او را نکوهش می‌کنند.”

علی مطهری يکی از موافقان چندهمسری است که سال گذشته با حذف ماده ٢٣ لايحه حمايت از خانواده در مجلس مخالفت کرده بود.

وی در سخنان خود بارها از ازدواج موقت جوانان دفاع کرده و آن را راه حلی برای جلوگيری از دوستی بين دختران و پسران حتی در حد صحبت کردن و معاشرت عادی دانسته است.

علی مطهری در بخش ديگری از سخنان خود به موضوع تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت اين اقدام “اگر درست و در جای خود انجام شود امر مثبتی است”.

وی تفکيک جنسيتی را در درجه نخست، تأسيس دانشگاههای دخترانه دانست و افزود “امروز در آمريکا هم از دانشگاه‌های دخترانه استقبال شده است” و “بسياری از خانواده‌ها مايلند که دخترشان در دانشگاه دخترانه تحصيل کند”.

مطهری همچنين پيرامون سخنان اخير کامران دانشجو وزير علوم ايران در مورد اخراج استادان سکولار گفت: “در بخش علوم انسانی استاد [سکولار] اگر در ضمن تدريس، نظر شخصی بدهد طوری که بحث جنبه فکری و نه سياسی داشته باشد، گناهی نيست. فضای علمی دانشگاه را نبايد بست.”

وی با بيان اينکه “اگر مقصود وزير علوم اين بوده که اساتيد سکولار بايد به‌طور مطلق اخراج شوند، حرف درستی نيست”، افزود: “حکم يک استاد سکولار در دانشکده مهندسی با دانشکده علوم انسانی متفاوت است. آن طور که من فهميدم، منظور وزير همان دسته اول است.”

اين نماينده محافظه‌کار مجلس به مرتضی مطهری پدر خود اشاره کرد و گفت پدرش در آستانه پيروزی انقلاب اعلام کرده بود که حتی در دانشکده الهيات، استاد معتقد به مارکسيسم بايد باشد و به او اجازه تدريس چند واحد مارکسيسم نيز بدهند اما در مقابل، پاسخ او نيز داده شود.

کامران دانشجو، وزير علوم ايران روز گذشته در اين زمينه گفته بود:”اگر استادی سکولار باشد و تنها به صورت علم صرف، اقدام به تدريس کند مشکلی وجود ندارد اما اگر در دانشگاه به‌ويژه در علوم انسانی ترويج سکولاريسم کند موظفيم که جلوی او را بگيريم.”