مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در مورد آخرین وضعیت مدرسه‌های مناطق سیل‌زده گفته است بر اساس تحقیقات میدانی، ۵۶ مدرسه که قبلا هم در نوبت تخریب و بازسازی بوده‌اند حالا باید به سرعت تخریب شوند.

سیل سیستان و بلوچستان

حمیدرضا رخشانی گفته است که این مدرسه‌ها بسیار قدیمی‌اند و باید تخریب شوند:

«هر چند سیل مزید بر علت شده و باعث شده برای تخریب و نوسازی آماده شوند.»

به گفته این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش، برای ساختن ۵۶ مدرسه با ۲۰۰ کلاس در استان سیستان و بلوچستان، نیاز به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار است:

«همچنین ۲۸۵ مدرسه داریم که به تعمیرات جزیی با ۱۰ میلیارد تومان نیاز دارند.»

این اظهارات رخشانی در یک برنامه تلویزیونی با عنوان پرسشگر مطرح شده است. او در این برنامه گفته است:

«با توجه به سیلی که آمده و وارد کلاس و قسمت‌های اداری شده، بخشی از میز و صندلی و وسایل و ملزومات اداری خراب شدند و خساراتی به مجموعه ۱۰ شهرستان در استان وارد شده.»

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، در مجموع ۵۰ میلیارد تومان برای ساخت فضا و تامین تجهیزات آموزشی در این استان مورد نیاز است.

او همچنین گفته است ۵۰ کانکس بارگیری شده و به سمت این استان می‌رود تا فعالیت مدرسه‌هایی که در شرایط بحرانی‌اند، در این کانکس‌ها ادامه پیدا کند.

به دنبال جاری شدن سیل در استان سیستان و بلوچستان، روستاهای جنوب غربی این استان در گل و لای فرورفته‌اند. معیشت کشاورزان به خطر افتاده و علاوه بر آن، شیوع انواع بیماری‌های عفونی نیز روستائیان سیل‌زده این مناطق محروم را تهدید می‌کند.

سیستان و بلوچستان از هفت روز پیش گرفتار بارش‌های سنگین و سیل و طوفان است. ریزش سنگین باران و رگبار، وقوع تندباد لحظه‌ای، بارش برف، مه‌گرفتگی، کاهش ۱۰ درجه‌ای دمای هوا و یخبندان شبانه از مهم‌ترین پدیده‌هایی هستند که در روزهای گذشته این استان را درگیر کرده است.


  • در همین زمینه