جمهوری اسلامی ایران بامداد چهارشنبه ۱۸ دی / ۸ ژانویه با موشک‌های بالستیک دو پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق را هدف قرار داد. یکی از این دو پایگاه در نزدیکی فرودگاه اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق قرار داشت. تهران گفته که «انتقام سخت» در تلافی ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس پاسداران اسلامی به معنای خروج نیروهای آمریکایی از عراق است. پارلمان عراق در حالی یکشنبه ۱۵ دی / ۵ ژانویه به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور رأی داد که احزاب کرد در رأی‌گیری شرکت نکردند.

نقشه حمله‌های ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق ــ برای بزرگ‌ترشدن روی آن کلیک کنید

مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات اقلیم کردستان و رئیس پیشین دولت محلی سه‌شنبه ۱۷ دی / ۷ ژانویه در پیامی توئیتری گفته بود که خاک اقلیم نباید به صحنه جنگ نیابتی ایران و آمریکا بدل شود. با این وجود، ساعاتی بعد ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در پایتخت اقلیم حمله کرد. آیا حمله ایران پیامی به اقلیم کردستان بود؟ موضع دو حزب حاکم دموکرات و اتحادیه میهنی، احزاب اپوزیسیون و مردم عادی اقلیم در برابر تنش‌های ایران و آمریکا چیست؟ آیا خروج آمریکا از عراق برای اقلیم خطرناک خواهد بود؟ زمانه این پرسش‌ها را با عمار گلی، روزنامه‌نگار و عضو هیأت تحریریه پایگاه خبری‌ـ‌تحلیلی روژ در میان گذاشت.

به باور آقای گلی، حمله موشکی ایران به نزدیکی کنسول‌گری آمریکا در پایتخت اقلیم پیامی برای حکومت محلی است و حزب‌های حاکم نیز این پیام را دریافت کرده اند، اما در واکنش عمومی به تنش تهران و واشنگتن دودستگی وجود دارد: عده‌ای خواهان حمله آمریکا به ایران هستند و عده‌ای هراسان و نگران از کشیده شدن اقلیم به یک جنگ ویرانگر و طولانی. این گفت‌و‌گو را در ادامه بشنوید:


در همین زمینه: