به دنبال انتقال نرگس محمدی، زندانی سیاسی، به زندان شهر زنجان سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به خبرهای منتشر شده در باره این ماجرا اعلام کرد انتقال این زندانی به زنجان با دستور مرجع قضایی بوده و به عنوان شهر موطن او انجام شده است.
به نوشته پایگاه خبری اعتماد آنلاین، غلامحسین اسماعیلی روز شنبه هفتم دی ماه با یادآوری اینکه موضع قوه قضاییه در مورد انتقال نرگس محمدی روز گذشته در اطلاعیه سازمان زندانها اعلام شده، تأکید کرد انتقال نرگس محمدی به زندان زنجان صحت دارد اما ضرب و شتم او کذب است و صحت ندارد.
تکذیب کردن رویه ثابت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در مواجهه با خبرهای مربوط به نقض و زیر پا گذاشتن حقوق زندانیان و متهمان است.
روابط عمومی زندان اوین روز جمعه ششم دی ماه با انتشار اطلاعیهای ضمن تکذیب خبر ضرب و شتم و حمله فیزیکی به نرگس محمدی اعلام کرد انتقال این زندانی سیاسی با دستور مرجع قضایی انجام شده و او به این دلیل که اهل زنجان است، به زندان این شهر فرستاده شده است.
تقی رحمانی، فعال سیاسی و همسر نرگس محمدی روز پنجشنبه پنجم دی ماه در توئیتر خود درباره ضرب و شتم همسرش توسط رئیس زندان اوین و دیگر مأموران امنیتی نوشت:
«دیروز نرگس محمدی با ضرب و شتم و اجبار به زندان زنجان فرستاده شده است. حتی رئیس زندان اوین چند بار نرگس محمدی را به دیوار کوبیده است. در جریان درگیری ماموران دستان نرگس زخمی و همراه خونریزی بوده است. این انتقال نبوده بلکه تبعید همراه با ضرب و شتم بوده است.»
به گفته رحمانی، نرگس محمدی در برابر «تبعید اجباری» به زندان زنجان که «حتی بدون ابلاغ حکم» صورت گرفته، مخالفت و اعتراض کرده بود. رحمانی همچنین گفته که در جریان حملات ماموران و رئیس زندان به محمدی که به «خونریزی دست» و «کبودی چند جای بدنش» منجر شده، ماموران اطلاعات نیز حاضر بودهاند.
نرگس محمدی هم در یک نامه چهار صفحهای از داخل زندان زنجان بر انتقال توام با ضرب و شتم تاکید کرده و نوشته است که در هنگام انتقالش به زندان زنجان، غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین شخصا به او حمله فیزیکی کرده و دشنام داده است.
در بخشی از نامه محمدی آمده است:
«ناباورانه آقای ضیایی از دو طرف بدنم دستانش را قلاب کرد و من را از جا کند و با سر داخل ماشین فرو برد. مقاومت کردم اما از پشت آنچنان فشار داد که داخل ماشین افتادم ….»
او در جای دیگری از نامه خود آورده است:
«میان حداقل ۵۰-۶۰ نفر نیروی امنیتی-قضایی و زندان محاصره شده بودم. ماشینهایی وارد محوطه شدند. ۸ نفر داخل ماشینها بودند و آقای ضیایی که از هیچ توهین و حرمتشکنیای چه به لحاظ کلامی و چه به لحاظ فیزیکی و ضرب و شتم کوتاهی نکرده بود، گفت که دستور انتقال تو به من ابلاغ شده بود و میخواستم در دفترم آن را به تو ابلاغ کنم.»
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر پیش از انتقال به زندان زنجان به همراه شماری دیگر از زندانیان سیاسی از جمله منیره عربشاهی، نرگس محمدی، یاسمن آریانی، صبا کردافشاری، آتنا دائمی، مژگان کشاورز، سمانه نوروزی مرادی و سهیلا حجاب، از روز ۳۰ آذر ماه به مناسبت چهلمین روز مرگ جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ماه در زندان اوین تحصن کرده بود.
نرگس محمدی از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ در زندان به سر میبرد. او به اتهام «عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» به ۱۶ سال زندان محکوم شده که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۰ سال از این حکم قابل اجراست.
- در همین زمینه