رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران گفت: “غرب، فتنه ٨٨ در ایران را در سوریه دنبال می‌کند.”
 به گزارش منابع خبری ایران، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران امروز سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ در نشست شورای اداری استان تهران، با تاکید بر اینکه ایران، الجزایر و سوریه سه کشوری هستند که غرب آنها را «خط مقدم مقاومت در منطقه» می‌داند، گفت: “در حال حاضر غرب فتنه ٨٨ درایران را در سوریه دنبال می‌کند.
 
رامین مهمانپرست، هدف کشورهای غربی را ازجمله ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: “آنها امیدوار بودند بعد از فتنه ٨٨ بتوانند درگیری را درون کشور ایجاد کرده و عده‌ای را در مخالفت و اعتراض به نظام به صحنه بیاورند.»
 
به عقیده وی، آمریکا بعد از خرابی ها و کشتار در افغانستان و لیبی برای سوریه هم چنین تدارکی دیده است. او طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه را که از سوی آمریکا مطرح شده، “توطئه شومی برای آماده کردن مقدمات درگیری نظامی در سوریه” دانست.
 
مهمانپرست گفت:  “آنها همان گونه که در عراق، افغانستان و لیبی پرواز ممنوع داشتند، این روش را در سوریه نیز می‌خواهند انجام دهند. یعنی یک گروه مخالف را در درون کشور سازماندهی می‌کنند.
 
جمهوری اسلامی ایران که حکومت اسد را متحد خود می‌داند از زمان آغاز درگیری‌های داخلی سوریه، از دولت این کشور پشتیبانی کرده است. به گفته مهمان پرست نیز “تهران از تمامی امکانات موجود در دستگاه دیپلماسی از جمله اجلاس سران جنبش غیر متعهدها استفاده خواهد کرد تا صلح، ثبات و امنیت در سوریه ایجاد شود.”
 
مهمان‌پرست “تعلیق لغو روادید بین ایران و کشورهای مختلف را به خاطر امنیت اجلاس عدم تعهد و در کوتاه مدت دانست و گفت: “تصمیم گرفته شده ورود و خروج افراد با اخذ ویزا باشد که این برای بالا بردن ضریب ایمنی اجلاس و مقطعی است و بعد از اجلاس به وضع سابق برمی‌گردد.”
 
شانزدهمین اجلاس سران غیر متعهدها از پنجم تا دهم شهریورماه در تهران برگزار خواهد شد. به گفته مهمان‌پرست، “این اجلاس (اجلاس عدم تعهد)  برای ایران فوق‌العاده اهمیت دارد و نشان می‌دهد که انزوای سیاسی در کار نیست و جنگ روانی دشمن را خنثی خواهد کرد”.
 
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران گفت: “در مورد طرح مجدد ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر حمله به ایران در پاییز باید گفت حتی اگر کسی پیدا شود که قصد چنین کار غیر عاقلانه‌ای را داشته باشد در داخل رژیم صهیونیستی به او اجازه این کار را نخواهند داد چون متوجه عواقب این کار هستند.”
 
 وی همچنین با اشاره به اینکه پرداختن بیش از حد رسانه‌ها به مسئله  اس-۳۰۰  خیلی واقعی نیست افزود: “معلوم است که برخی رسانه‌های کشورها و جریان‌های سیاسی به دنبال طرح مسائلی هستند که روابط خوب ایران و روسیه را دچار خدشه کنند. ما قراردادی مانند خیلی از قراردادهای دیگر امضا کرده‌ایم و مایل به اجرای آن هستیم.
 
پدافندهای موشکی اس-۳۰۰ يکی از قوی‌ترين سيستم‌های پدافند هوايی جهان است. ايران قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری سامانه‌های دفاع موشکی اس- ۳۰۰ را در سال ۲۰۰۵ با روسيه امضاکرد که طی آن روسيه پذيرفته بود در سال ۲۰۰۷ اين سامانه را به ايران تحويل دهد، اما به دلیل مخالفت برخی کشورها از جمله آمریکا، مسکو تاکنون به دليل تحريم‌های بين‌المللی عليه تهران از تحويل اين موشک‌ها خودداری کرده است.