کارگران باجه‌های فروش بلیط مترو که به واسطه پیمانکار برای شرکت مترو کار می‌کنند، قراردادهای یک ماهه کار دارند و ناگزیرند چند هفته متوالی بدون استراحت کار کنند.

عکس: خبرگزاری مهر

کارگران درباره قرارداد کار خود به خبرگزاری دولتی «مهر» گفته‌اند قرارداد آن‌ها تا دو سال پیش هر سه ماه یکبار تمدید می‌شد اما از ابتدای سال ۹۷ با قراردادهای یک ماهه کار می‌کنند. چند تن از کارگران دارای مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس هستند.

یکی از کارگران درباره شرایط کار خود گفته است:

«به دلیل کمبود نیرو در باجه‌های فروش بلیط، باید چندین هفته بدون وقفه در محل کار حاضر شویم و برای تعطیلات هیچ برنامه‌ریزی وجود ندارد. شخصا در ۷ هفته گذشته فقط یک جمعه “شیفت استراحت” داشتم؛ در ماه حدود ۱۰۰ساعت بعضا اضافه کار داریم اما مبلغی که به ازای این اضافه کار دریافت می‌کنم ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است. در قبال کوچکترین اعتراض هم، تهدید به تسویه می‌کنند.»

علاوه بر این، پیمانکار از کارگران خواسته مسافران را به جای پرداخت نقدی بهای بلیط وادار به پرداخت از طریق دستگاه‌های کارتخوان پوز (POS) کنند و تهدید کرده است در صورتی که تراکنش دستگاه‌ها کمتر از ۴۰ درصد فروش روزانه باشد، اخراج خواهند شد.

یکی از کارگران گفته است: «با توجه به شلوغی برخی ایستگاه‌های اصلی واقعا امکان اینکه به مسافران پیشنهاد بدهیم یا آنها را مجبور کنیم که از دستگاه استفاده کنند وجود ندارد و این وقت مسافران را می‌گیرد. بالاخره ما حق نداریم مردم را وادار کنیم تا بلیت را نقدی یا به صورت غیرنقدی شارژ کنند.»

شماری از کارگران پیمانکاری متروی تهران سه تا پنج‌ماه حقوق نگرفته اند. حدود یک ماه پیش افشین حبیب‌زاده، رییس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران گفت که قانون افزایش ۳۵ درصدی حقوق برای کارگران شب‌کار مترو لحاظ نمی‌شود و به خواسته کارگران مترو برای تشکل‌یابی و ایجاد سندیکا جهت پیگیری مطالبات‌شان پاسخ داده نشده است.


در همین زمینه: