انتخابات پارلمانی اسپانیا شهروندان این کشور را برای چهارمین بار در چهار سال گذشته به پای صندوق‌های رای کشاند. همانطور که انتظار می‌رفت نتایج این انتخابات، اسپانیا را از بن‌بست سیاسی خارج نکرد. حزب کارگران سوسیالیست پیروز شد اما اکثریت آرا را به دست نیاورد و به کرسی‌های حزب راست‌گرای افراطی وکس در پارلمان اضافه شد.

پدرو سانچز (نخست وزیر موقت) از حزب سوسیالیست در حال رأی‌دادن ــ عکس: OSCAR DEL POZO / AFP

در انتخابات پارلمانی یکشنبه ۱۰ نوامبر/۱۹ آبان اسپانیا بیش از ۳۷ میلیون نفر واجد شرایط رأی‌دهی بودند و ۳۵۰ عضو پارلمان و ۲۸۰ سناتور را انتخاب کردند.

بر اساس نخستین شمارش آرا حزب کارگران سوسیالیست ۲۷,۳ درصد آرا را به دست آورد و با از دست دادن ۱,۴ درصد از آرا به نسبت دور قبلی انتخابات، موفق نشد اکثریت کرسی‌های پارلمان را از آن خود کند.

حزب راست‌گرای افراطی وکس شش درصد بیشتر از دور قبلی رأی آورد و در مجموع ۱۶,۳ درصد از آرا را به خود اختصاص داد و به این ترتیب صاحب ۵۹ کرسی در پارلمان شد. (۳۰ کرسی بیشتر از قبل).

حزب محافظه‌کار و دموکرات مسیحی «مردم» ۳,۵ درصد بیشتر رأی آورد و در مجموع ۲۰,۱ درصد از آرا را به خود اختصاص داد و به این ترتب بعد از سوسیالیست‌ها دومین حزب قوی پارلمان شد.

در حالی که راست افراطی از چهارمین حزب قوی در پارلمان اسپانیا به سومین حزب قوی این کشور تبدیل شد، حزب چپ‌گرای ضد ریاضت اقتصادی «اتحاد ما می‌توانیم (پودموس)»، به رهبری پابلو ایگلسیاس بین ۳۰ تا ۳۵ کرسی پارلمان را به دست آورد و چهارمین حزب قوی در اسپانیا شد.

نرخ مشارکت در انتخابات پارلمانی اسپانیا حدود ۵۶ درصد گزارش شده است.

پدرو سانچز، نخست‌وزیر موقت قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی گفت‌وگو با حزب راست‌گرای وکس برای تشکیل ائتلاف را رد کرده و گفته بود:

«چگونه می‌توان با حزبی که دگرباشان جنسی را بیمار می‌پندارد و می‌خواهد در رسانه‌ها را تخته کند، ائتلاف تشکیل داد؟»

پدرو سانچز تابستان سال گذشته بعد از استعفای ماریانا راخوی به قدرت رسید. او از حمایت ملی‌گرایان باسک و کاتالان برخوردار بود اما نتوانست لایجه بودجه را در فوریه سال جاری به تصویب برساند. بنابراین انتخابات پارلمانی برگزار شد که به بن‌بست سیاسی انجامید و ائتلاف‌ها برای تشکیل دولت شکل نگرفت. به ایت ترتیب پادشاه یک بار دیگر دستور برگزاری انتخابات پارلمانی را داد که با هم به حل بن‌بست سیاسی کمکی نکرد.

بحران کاتالونیا نیز به دو قطبی‌های موجود در صحنه سیاسی اسپانیا دامن زده‌است. شنبه گذشته هزاران نفر  در بارسلونا به خیابان آمدند و خواهان «آزادی زندانیان سیاسی شدند.

بیشتر بخوانید: