“۳۰۰ کشته در صورت جنگ ايران و اسرائيل زياد است؟” اين سئوالی است که يک کمپين اينترنتی در اسرائيل مطرح کرده است.
روزنامه هاآرتص اسرائيل روز گذشته، پنجشنبه ۹ اوت (۱۹ مردادماه) از برپايی يک کمپين اينترنتی در اسرائيل خبر داد که جنگ احتمالی ميان اسرائيل و ايران موضوع اصلی آن است.
در اين کمپين برآوردهای اخير ارتش اسرائيل در مورد ميزان کشتهشدگان در جنگ احتمالی ايران و عراق مورد نقد قرار گرفته باشد.
ارتش اسرائيل گفته بود در صورت بروز چنين جنگی که احتمالأ با حمله نظامی به تأسيسات هستهای جمهوری اسلامی ايران آغاز خواهد شد، کمتر از ۳۰۰ اسرائيلی کشته میشوند.
تصاوير منتشر شده در اين کمپين اينترنتی تلاشهايی در جهت پاسخ به واقعيت چنين ميزانی از کشتهشدگان است.
چند ماه پيش ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل اطمينان داده بود که درگيری نظامی با ايران و متحدانش کمتر از ۵۰۰ کشته بر جای خواهد گذاشت اما ارتش اسرائيل اعلام کرد که اين جنگ “فقط” ۳۰۰ نفر قربانی خواهد داشت
در يکی از اين تصاوير بهعنوان مثال آمده است ۳۰۰ قربانی “۱۵۰ زوج و يا ۹ مهد کودک” است. در پيام و تصوير ديگری آمده است ۳۰۰ قربانی يعنی “۲۷ تيم فوتبال” و يا ” دوونيم کنست” (پارلمان اسرائيل کنست ناميده میشود و ۱۲۰ نماينده دارد.)
هر بار نتيجه يکسان است: “۳۰۰ قربانی، ۳۰۰ نفر قربانی بيشتر است.”
يک شرکت ارتباطات اسرائيلی به نام Blue Collar اين کمپين اينترنتی ضد جنگ را بهراه انداخته است.
شاهار کوتانی، يکی از طراحان Blue Collar و از بنيانگذاران اين کمپين به هاآرتص گفته است: “ما تصميم گرفتيم با هر طرح نشان دهيم ۳۰۰ کشته دقيقأ چقدر میشود. مهم نيست که چگونه آن را نشان دهيم.”
چند ماه پيش ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل اطمينان داده بود که درگيری نظامی با ايران و متحدانش (سوريه، حزبالله لبنان و حماس فلسطين) کمتر از ۵۰۰ کشته بر جای خواهد گذاشت اما ارتش اسرائيل اعلام کرد که اين جنگ “فقط” ۳۰۰ نفر قربانی خواهد داشت.
شاهار کوتانی میگويد ايده ايجاد اين کمپين چند روز پس از اظهارات وزير دفاع به ذهن او رسيده است.
کوتانی با بيان اينکه چنين کشتههايی “انسانهايی با پوست و گوشت و استخوان هستند”، میگويد: “ارقام به نظر خيالی میرسند اما واقعيت دارند. در نتيجه شروع کردم به بررسی اينکه ۳۰۰ کشته چقدر میشود و دوستانم از آن چه درکی دارند.”
کوتانی اين کمپين را غيرتجاری ناميد و گفت اين ابتکار شخصی شرکت Blue Collar است.
وی در برابر اين سئوال که چه جايگزين ديگری را میتوان مطرح کرد در حالی که خطر حمله اتمی به اسرائيل میرود و اين حمله به مراتب کشتههای بيشتری در پی خواهد داشت، گفت وی و دوستانش اين نگرانی را “غيرواقعی و بیاساس” میدانند.
وی افزود: “اين يک واقعيت است که در حمله اتمی افراد بسياری کشته میشوند. اما من فکر نمیکنم که هر کشوری در جهان، بهعنوان مثال کره شمالی، سودی از حمله اتمی ببرند. من فکر نمیکنم که حتا جمهوری اسلامی ديوانه هم بخواهد وارد جنگ اتمی شود.”
کوتانی تأکيد کرد که برای هر دو طرف ورود به جنگ بدترين گزينه خواهد بود.
اين نخستين بار نيست که موضوع حمله نظامی اسرائيل به ايران در دنيای مجازی اينترنت مورد توجه قرار میگيرد.
در ارديبهشتماه سال جاری رونی ادری، استاد رشته گرافيک و همسرش تامار با دوستانشان صفحه فيسبوکی برای ابراز دوستی و صلح و ايجاد رابطه با مردم ايران با نام “ايرانيان، ما شما را دوست داريم” راهاندازی کردند که با استقبال ايرانيان نيز مواجه شده است.
اين اقدام موجب شکلگيری صفحههای مشابهی بر روی فيسبوک شد. يکی از بزرگترين گروههای فيسبوکی عليه حمله نظامی به ايران گروه “مردم به حمله نظامی به ايران نه میگويند” بود که بيش از دو هزار و ۶۰۰ عضو داشت.
صفحه فيسبوک کمپين Blue Collar
در اين زمينه:
پيام صلح و دوستی گروهی از مردم اسرائيل به ايرانيان
اسرائیلیها ایرانیها را دوست دارند ـ گزارش سارا روشن