صندوق بین‌المللی پول در گزارش تازه‌ای گفته که ایران برای توازن در بودجه سال آینده خود به نفت ۱۹۵ دلاری نیاز خواهد داشت. به‌گفته این نهاد بین‌المللی ایران امسال و سال آینده با کسری بودجه تا ۵ درصد مواجه خواهد بود.

عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که ایران برای ایجاد توازن در بودجه سال آینده خود به نفت بشکه‌ای ۱۹۴,۶ دلار نیاز دارد.

در این گزارش که دوشنبه ۶ آبان / ۲۸ اکتبر منتشر شده، آمده است که ایران، به‌عنوان عضو کلیدی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دلیل تحریم‌های شدید آمریکا امسال با کسری ۴,۵ درصدی و سال آینده با کسری ۵,۱ درصدی در بودجه خود روبه‌رو خواهد بود.

روز جمعه گذشته قیمت نفت برنت دریای شمال در بازارهای جهانی معادل ۶۲ دلار در هر بشکه بود.

به‌گفته صندوق بین‌المللی پول، اقتصاد ایران در سال جاری ۹,۵ درصد کوچک‌تر می‌شود، در حالی که پیش از این رشد منفی ۶ درصدی برای اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌شد. نرخ تولید ناخالص داخلی ایران اما در سال آینده ثابت خواهد ماند.

جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی در صندوق بین‌المللی پول در این‌باره به رویترز گفت: «این بدان معناست که تحریم‌هایی که سال گذشته میلادی اعمال شدند و امسال نیز تشدید شده‌اند، سال آینده تاثیر بیشتری نخواهند گذاشت.»

جهاد آزور، مدیر بخش آسیای میانه و خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول به رویترز گفت: «معنی این گزارش این است که تحریم‌هایی که در سال گذشته آغاز شد و امسال تشدید شد، در سال آینده پیامد مضاعفی نخواهد داشت».

کاهش ارزش پول ملی ایران پس از اعمال تحریم‌های جدید، تجارت خارجی این کشور را مختل کرده و تورم سالیانه را افزایش داده است. از این رو صندوق بین‌المللی پول نرخ تورم را برای سال جاری ۳۵,۷ درصد و برای سال آینده ۳۱ درصد پیش‌بینی‌ می‌کند.

آزور به مقام‌های ایرانی توصیه کرده که به منظور کنترل نرخ تورم، نرخ مبادله رسمی ارز را با نرخ بازار تراز کنند.

صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی کرده که ارزش صادرات کالا و خدمات از ایران در سال جاری به ۶۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برسد. سال گذشته این رقم ۱۰۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود. این رقم در سال ۲۰۲۰ نیز ۵۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی‌شده است.

سال گذشته، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده بود که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸  ۱,۵ درصد و در سال ۲۰۱۹ حدود ۳,۶ درصد کاهش پیدا کند.

قبل از آغاز تحریم‌ها، صندوق بین ‌المللی پول رشد اقتصادی ایران را حدود ۴ درصد تخمین زده بود.

بیشتر بخوانید: