به گزارش خبرگزاری تسنیم، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان صبح پنجشنبه ۱۸ مهر ادعا کرد که همه کارگران بازداشتی هفت تپه آزاد شده‌اند و دیگر هیچ کارگری در پرونده مربوط به اعتراضات هفت‌تپه در بازداشت نیست.

کارگران نیشکر هفت‌تپه، ۱۸ آبان ۱۳۹۷- منبع: شبکه‌های اجتماعی

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه اما آزادی همه کارگران بازداشتی را تأیید نکرده است. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، شش نفر از کارگران بازداشتی این کارخانه که در جاده خرم‌آباد به تهران (عوارضی خرم‌آباد) با دستور استاندار خوزستان و دادستان کل استان توسط پلیس اطلاعات وامنیت بازداشت شده بودند، با سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شدند.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه از کارشکنی دادستان برای جلوگیری از آزادی این کارگران خبر داده و اسامی کارگرانی را که به طور موقت از زندان آزاد شده‌اند همراه با مبلغ وثیقه اعلام کرده:

ابراهیم عباسی منجزی (۷۰ میلیون تومان) مسلم چشم خاور( ۷۰ میلیون تومان) محمود خدایی ( ۵۰ میلیون تومان) ایمان اخضری ( ۶۰ میلیون تومان) یوسف بهمنی ( ۸۰ میلیون تومان) محمد خنیفر ( ۱۰۰ میلیون تومان).

فرزانه زیلابی وکالت کارگران بازداشتی نیشکر هفت‌تپه را به عهده دارد.

یکشنبه گذشته یازده نفر از کارگران معترض هفت‌تپه در مسیر حرکت از خرم‌آباد به تهران بازداشت شدند. سه کارگر معترض دیگر نیر در شوش بازداشت شدند. برخلاف ادعای رسانه‌های امنیتی فقط کارگرانی که در جریان اعتراضات ۱۴ مهر در جاده خرم‌آباد بازداشت شده بودند به طور موقت آزاد شده‌اند. سایر کارگران در بازداشت‌اند.

منابع نزدیک به کارگران معترض، جلوگیری از سفر کارگران به تهران برای مذاکره با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را علت بازداشت این کرگران و احضار و تهدید سایر کارگران عنوان کردند.

یکشنبه ۱۴ مهر کارگران این واحد تولیدی در اعتراض به اخراج کارگران، بازداشت و پرونده‌سازی برای کارگران معترض و تداوم حضور مالک بخش خصوصی در این واحد تولیدی برای چهاردهمین روز پیاپی در محل کار تجمع کردند. یوسف بهمنی که در تجمع روز شنبه کارگران هفت‌تپه وعده‌های دادستان مبنی بر «حل مشکلات کارگران» را دروغ خوانده و توسط ماموران پلیس امنیت دستگیر شده بود، جزو کارگرانی است که به طور موقت از زندان آزاد شده‌اند. بهمنی در جمع کارگران معترض گفته بود:

«هرجا ما کارگران می‌خواهیم دور هم بنشینیم و حرف بزنیم، امنیت نداریم، می‌ریزن سرمون، دادستان میگه مشکلات را حل می‌کنه اما حل نمی‌کنه. تا کی دروغ؟دلمون را خون کردند. گروکشی کردید. کارگر عزت و شخصیت دارد. الان یا باید جرینگی ما را بخرند یا تهدیدت می‌کنند.»

سندیکای کارگران نیشکر‌هفت خواهان «پایان دادن به پرونده‌سازی برای کارگران و مختومه شدن سایر پرونده‌ها و آزادی بی‌قید شرط اسماعیل بخشی» شده است.

اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه که دی سال گذشته بازداشت شد، به ۱۴ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. سپیده قلیان هم که به دلیل شرکت در اعتراضات سال گذشته کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت شد، به ۱۹ سال و شش ماه زندان محکوم شده است. ساناز‌الهیاری، امیرحسین محمدی‌فرد، عسل محمدی و امیر امیرقلی، اعضای هیئت تحریریه نشریه اینترنتی گام نیز هر یک به هجده سال زندان محکوم شده‌اند.

بیشتر بخوانید: