مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که گرچه کشورش به دنبال یک توافق سیاسی با طالبان است، هر توافقی را هم نمیپذیرد. با افزایش انتقاد مقامات افغانستان از پیشنویس توافق صلح ایالات متحده با طالبان، وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که کشورش به دنبال «یک توافق خوب» است.
مقامات دولت افغانستان از جمله اشرف غنی رئیسجمهوری منتقد جدی توافق مقدماتی ایالات متحده و گروه طالبان افغانستان برای دستیابی به صلح در این کشور است. این توافق در حالی صادر شد که خشونت گروه طالبان در افغانستان و تنشهای این گروه با دولت مرکزی شدت گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز وزیر دفاع آمریکا شنبه ۷ سپتامبر/ ۱۸ شهریور در یک کنفرانس خبری در حضور فلورانس پارلی، همتای فرانسوی خود گفت: «نظر ایالات متحده این است که بهترین راه پیشرو یک توافق سیاسی است و این چیزی است که ما در حال حاضر با پشتکار برایش تلاش میکنیم، این به معنای آن نیست که هر توافقی را خواهیم پذیرفت.»
اسپر افزود که کشورش «برای یک توافق خوب» تلاش میکند. او توافق خوب را توافقی توصیف کرد که حداقل «امنیت کشورهایمان»، و «آینده روشنتر برای مردم افغان» را تضمین کند.
بر اساس توافق بین ایالات متحده و طالبان در مرحله اول حدود پنج هزار سرباز آمریکایی در ۱۳۵ روز از پنج پایگاه ایالات متحده خارج میشوند و در مقابل طالبان خشونتها را کاهش خواهند داد.
یک منبع آگاه در ریاست جمهوری به روزنامه هشت صبح کابل گفته است که حکومت افغانستان ۲۳ مورد انتقاد از این توافقنامه را مطرح کرده است.
دولت افغانستان امضای توافق با طالبان در دوحه را اعطای مشروعیت به این گروه میداند. یک مقام ارشد افغان به والاستریت ژورنال گفته است که «این کار تقریباً به آنها جایگاه یک دولت را اعطا کرد». کابل همچنین به اینکه ایالات متحده اجازه داده طالبان توافق را تحت عنوان «امارت اسلامی افغانستان» امضا کند، معترض است.
امروز همچنین خبر رسید که محمداشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان به زودی به واشنگتن سفر خواهد کرد. سفر او را به انتقادهای دولت افغانستان از توافق صلح مرتبط دانستهاند.