سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران يک حوزه علميه در قم راه‌اندازی می‌کند.

تارنمای شيعه‌آنلاين، امروز پنج‌شنبه ۲۹ تيرماه نوشت، اخبار رسيده از شهر قم بيانگر آن است که نيروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران قصد دارند در آينده‌ای نزديک يک حوزه علميه ايجاد کنند.

شيعه آنلاين افزود: “اين در حالی است که مراجع تقليد شيعه در طول تاريخ تشيع، حوزه‌های علميه را از حکومت‌ها، ولو حکومت‌های اسلامی کاملأ مستقل کرده بودند و هرگز حتا اجازه دخالت حکومت را نيز در حوزه نمی‌‌دادند.”

در اين گزارش آمده است، چندی پيش دولت قصد داشت حوزه علميه‌ای ايجاد کند، اما با مخالفت شديد مراجع تقليد شيعه از جمله آيت‌الله ناصر مکارم شيرازی، يکی از مراجع تقليد شيعه به ناچار از اين اقدام خود صرف نظر کرد.

مکارم شيرازی در آن زمان پيرامون اين مسئله گفته بود: “حتا آيت‌الله خامنه‌ای (رهبر جمهوری اسلامی ايران) نيز از جايگاه مرجعيت خود در حوزه دخالت می‌‌کنند، نه از جايگاه رهبری جامعه اسلامی.”

علی سعيدی٬ نماينده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پيش از اين گفته بود سپاه پاسداران قصد دارد حوزه‌های علميه‌ای در قم و تهران به شيوه مدرسه حقانی و با استفاده از تجربه آيت‌الله محمدتقی مصباح يزدی راه‌اندازی کند

۲۸ بهمن‌ماه سال گذشته٬ تارنمای “روات حديث” برای نخستين‌بار از تلاش سپاه پاسداران برای راه‌اندازی مدرسه‌ای مشابه “مدرسه حقانی” در قم خبر داده بود.

تارنمای روات حديث به نقل از علی سعيدی٬ نماينده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه نوشته بود سپاه پاسداران قصد دارد حوزه‌های علميه‌ای در قم و تهران به شيوه مدرسه حقانی و با استفاده از تجربه آيت‌الله محمدتقی مصباح يزدی، يکی از استادان پرنفوذ حوزه علميه قم، نظريه‌پرداز اصولگرايان و از مدافعان پيشين محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران، راه‌اندازی کند.

سعيدی، با اشاره به راه‌اندازی مدرسه علميه سپاه، در آينده‌ای نزديک بر لزوم تربيت طلابی که به “علوم مورد نياز روز مسلح باشند”، تأکيد کرده بود.

چند روز پس از انتشار اين خبر٬ هفتم اسفندماه سال گذشته، رمضان شريف٬ مسئول روابط عمومی کل سپاه، انتشار چنين گزارش‌هايی را اقدامی “سخيف” عليه سپاه دانسته و آن را رد کرده بود.

شريف افزوده بود: “سپاه قصد راه‌اندازی حوزه علميه ندارد و اکنون کادر‌های سپاه در دبيرستان‌های وابسته به اين نيرو تربيت می‌شوند.”

پيش ازاين، تارنمای مشرق به نقل از حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی، جانشين نماينده آيت‌الله علی خامنه‌ای در سپاه نوشته بود: “يکی از کارهای مهمی که در گذشته به آن کمتر توجه می‌شد، ارتباط سپاه با حوزه علميه قم بود.”

وی افزوده بود: “با تدبير نماينده ولی فقيه در سپاه قرار شد، حجت‌الاسلام حسن اکبری با حفظ سمت مسئوليت نمايندگی ولی فقيه در سپاه علی بن ابی‌طالب، مسئوليت ارتباط سپاه باحوزه علميه قم را نيز برعهده داشته باشد.”

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۳۶۵ با راه‌اندازی دانشگاه امام حسين وارد حوزه آموزش عالی ايران شد.‌‌ چهار سال بعد دانشکده علوم نظامی ايجاد کرد و هم‌زمان دانشکده پزشکی و پيراپزشکی بقيه‌الله از آن جدا و مستقل شدند.

سپاه پاسداران در سال‌های گذشته همواره از سوی مخالفان حکومت ايران متهم به دخالت در عرصه سياست و در دست گرفتن شريان اقتصادی کشور شده است. آن‌ها به‌ويژه از دخالت اين نهاد نظامی در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری سال ۱۳۸۸ سخن می‌گويند.