ايالات متحده آمريکا از تصميم شرکت ايتاليايی اديسون اينترنشنال مبنی بر خروج از طرح‌های مشترک با ايران در بخش انرژی استقبال کرد.

وال استريت جورنال به نقل از وزارت امور خارجه آمريکا گزارش داد، شرکت اديسون از قرارداد خود با ايران در رابطه با عمليات‌های اکتشافی در حوزه گاز “دير” چشم‌پوشی کرده و متعهد شده ‌است که در هيچ پروژه‌ای با ايران مشارکت نداشته باشد.

ايران مشمول تحريم‌های سخت ايالات متحده آمريکا و اتحاديه اروپا قرار گرفته‌ است که خواهان توقف برنامه‌های هسته‌ای اين کشور هستند. غرب به برنامه‌های هسته‌ای ايران مظنون است و ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای می‌کند، اما ايران اين ادعا را به شدت رد می‌کند.

وزارت امور خارجه ايالات متحده اعلام کرد شرکت اديسون با چنين اقدامی مشمول “قانون ويژه” آمريکا در رابطه با تحريم‌های ايران شد که بر اساس آن ديگر هيچ تحقيق و تفحصی نسبت به فعاليت‌های گذشته اين شرکت در ايران صورت نخواهد گرفت.

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا: ما تصميمی را که شرکت اديسون گرفته ‌است، تحسين می‌کنيم و اميدواريم که شرکت‌های ديگر نيز از اين اقدام دنباله‌روی کنند

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا با انتشار بيانيه‌ای اظهار داشت: “ما تصميمی را که شرکت اديسون گرفته ‌است، تحسين می‌کنيم و اميدواريم که شرکت‌های ديگر نيز از اين اقدام دنباله‌روی کنند

اما سخنگوی شرکت اديسون به درخواست وال استريت جورنال مبنی بر صحبت درباره اين تصميم پاسخ مثبت نداد.

بر اساس اطلاعيه وزارت امور خارجه ايالات متحده، اديسون ششمين شرکتی است که از سرمايه‌گذاری‌های خود در ايران به خاطر تحريم‌ها صرف‌نظر می‌کنند. پيش از اين نيز شرکت‌های رويال داچ شل، اينپکس ژاپن، استات‌اويل نروژ، توتال فرانسه و انی ايتاليا چنين تصميمی گرفته بودند.

در بيانيه ويکتوريا نولاند همچنين آمده‌است: “با توجه به فعاليت‌های ايران در زمينه گسترش سلاح‌های اتمی، حمايت از شبکه‌های ترور در سراسر جهان و ديگر اقداماتی که ثبات جهان را به خطر می‌اندازد، اين شرکت‌ها متوجه مخاطرات تجارت در بخش انرژی ايران شده‌اند.”

شرکت اديسون در سال ۲۰۰۸ قراردادی را مبنی بر اکتشاف در حوزه گاز دير با شرکت ملی نفت ايران امضا کرد. حوزه گاز دير، منطقه‌ای را به وسعت هشت هزار و ۶۰۰ کيلومتر مربع در خليج فارس شامل می‌شود.