رئيس انجمن مددکاران اجتماعی ايران از ثبت ازدواج نزديک به ۴۳ هزار نفر زير ۱۵ سال در سال ۸۹ خورشيدی خبر داد.
حسن موسوی چلک، رئيس انجمن مددکاران اجتماعی ايران، امروز سهشنبه ۱۳ تيرماه در گفتوگو با خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، گفت: “سال ۸۹ نزديک به ۴۳ هزار نفر ازدواج زير ۱۵ سال داشتيم که ثبت هم شده است. ممکن است برخی دير شناسنامه گرفتهاند و افرادی نيز در خانوادههايی با شرايط خاص زندگی میکنند.”
وی با بيان اينکه “سن ازدواج در ايران برای دختران دستکم، ۱۳ سال است” افزود: “مهم اين است که سن اعلام شده هم پايين است زيرا دختر ۱۳ ساله خودش بچه است. نمیتواند وظايف مادری و همسری را به درستی ايفا کند.”
موسوی چلک با اشاره به اينکه “برخی دفاتر ثبت، حتا قانون را هم رعايت نمیکنند و ناظران دفاتر ثبت، نظارت جدی ندارند”، گفت: “اين ازدواجها گاهی تحميلی است و در درون خانوادههايی با شرايط خاص و گاه به دليل فقر رخ میدهد و برخی خانوادهها با تحميل شرايط به دختر او را بر سر سفره عقد مینشانند.”
يونيسف: عوارض ناشی از بارداری و زايمان يکی از مهمترين علل مرگ دختران در سنين ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه منجر به ۷۰ هزار مرگ میشود
خردادماه سال جاری، احمد قشمی، مديرکل ثبت احوال استان تهران به روزنامه ايران گفته بود: “از ۱۰۱ هزار و ۸۲۹ ازدواجی که در سال ۱۳۹۰ در تهران ثبت شده است، ۷۵ عروس يا داماد کمتر از ۱۰سال سن داشتهاند و سه هزار و ۹۲۹ دختر و پسر ۱۰ تا ۱۴ساله نيز به عقد هم در آمدهاند.”
پيش از اين، رضا غلامپور، مديرکل سازمان ثبت احوال استان هرمزگان سوم دیماه سال گذشته به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته بود: “پنج واقعه ازدواج دختران زير ۱۰ سال در استان وجود داشته که سه واقعه در شهرستان ميناب، يک واقعه در شهرستان بندرلنگه و يک مورد در شهرستان بندرعباس رخ داده است.”
حميدرضا حاجی بابايی، وزير آموزش و پرورش ايران، سه سال پيش گفته بود از ازدواج دختران دانشآموز خوشحال میشود و اينگونه ازدواجها هيچ اشکالی ندارد.
برپايه قوانين ايران، سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال است، اما پدر و يا جد پدری میتوانند دختران کمتر از اين سن را نيز با اجازه دادگاه بر سر سفره عقد بنشانند.
شماری از مقامات ايران ازدواج زودهنگام دختران را راهی برای جلوگيری از “فساد” میدانند.
اين در حالی است که بنا به آمار ارائه شده از سوی صندوق حمايت از کودکان سازمان ملل متحد (يونيسف)، عوارض ناشی از بارداری و زايمان يکی از مهمترين علل مرگ دختران در سنين ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه منجر به ۷۰ هزار مرگ میشود.
بنا به اين گزارش، نوزادان مادران کمتر از ۱۸ سال نيز ۶۰ درصد بيشتر از ساير نوزادان با خطر مرگ و بيماری روبهرو هستند.
بالا بردن سن ازدواج زنان در قوانين ايران يکی از خواستههای فعالان حقوق زنان در ايران است.
وقتی بهترین بشر روی زمین که بقول مسلمین خدایش گفته:”لولاك لما خلقت الأفلاك ” در حالیکه مردی 60ساله بوده با بچه 9 ساله همخوابه شده ؛ چه انتظاری از پیروان خاطی اش می توان داشت. در این مورد یا سکوتی مرگبار می کنند یا توجیه عجیبی چون اقتضای آن زمان…. همخوابه شدن با طفل 9 ساله توجیه زمانی و مکانی ندارد.
کاربر مهمان / 03 July 2012