به گفته خانواده مرضیه امیری، روزنامهنگار بازداشتی در روز جهانی کارگر، او از بیمارستان به زندان بازگردانده شده است. خانواده آنیشا اسداللهی، از دیگر دستگیرشدگان روز کارگر هم از فشار بر پدر و مادر او برای وادار کردن آنیشا اسداللهی به «همکاری» خبر دادند.
سمیرا امیری، خواهر مرضیه امیری، روزنامه نگار و از بازداشت شدگان روز کارگر که از روز دوشنبه هفته گذشته جهت آزمایشات گوارشی از زندان اوین به بیمارستان طالقانی منتقل شده بود، یکشنبه ۳۰ تیرماه خبر از انتقال مجدد او به زندان داد. سمیرا امیری در حساب توئیتر خود نوشت:
«مرضیه را از بیمارستان مرخص کردند و به زندان بازگرداندند».
گفته می شود خانواده امیری در زمانی که فرزندشان در بیمارستان تحت مراقبت های پزشکی قرار داشته، اجازه ملاقات با او و پزشک معالجش را نداشتهاند و از وضعیت جسمانی فرزند خود بی خبر بودهاند.
مرضیه امیری چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸، در تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس بازداشت شد. او پس از یک هفته بازجویی در بند ۲-الف سپاه به سلول های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ و نهایتا در تاریخ ۱۸ خردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
فشار بازجویان وزارت اطلاعات بر خانواده اسداللهی
مریم (آنیشا) اسدالهی، یکی دیگر از دستگیرشدگان مراسم روز جهانی کارگر در تهران نیز در بازداشت ماموارن وزارت اطلاعات است. او چندی پیش به قید کفالت آزاد شد اما شبانگاه سهشنبه ۲۸ خرداد مجددا بازداشت شد و از آنزمان تاکنون در انفرادی و تحت بازجویی است. علی اسداللهی، برادر او از آزار و تهدید پدر و مادرش توسط وزارت اطلاعات خبر داده است. او در توییتر نوشت:
«به مادر و پدر من مدام زنگ میزنند و آنها را تهدید میکنند که آنیشا “همکاری” نمیکند. چه کسی به یک بازجو این اختیارات را داده؟ این کار غیرقانونیست. مادر من در این چند وقت فقط سه بار صدای دخترش را شنیده (روی هم ده دقیقه!) یکبار هم هفتهی پیش مادرم را در اوین به دیدار آنیشا بردند. البته نه در روزهای ملاقات، بلکه خیلی ناگهانی، تا به آنیشا بگوید که همکاری کند. او هم این را بهانه کرد تا چند دقیقهی کوتاه دخترش را ببیند. ببینید کار ما به کجا رسیده است که مادر برای دیدار دخترش باید به آب و آتش بزند».
به گفته علی اسداللهی بهرغم پایان سیروز بازداشت موقت، ماموران وزارت اطلاعات آنیشا اسداللهی را تهدید به تمدید این زمان کرده و گفتهاند اگر همکاری نکند همچنان در بازداشت خواهد ماند: «آنیشا هم میگوید من همکاریای ندارم چرا که بیدلیل بازداشت موقت شدهام و جرمی مرتکب نشدهام. ما هم این را می دانیم. ین حفظ کرامت انسانیست؟ بازداشت موقت میکنید که جرم بتراشید؟ ما باید پیش چه کسی شکایت ببریم؟»
ندا ناجی و عاطفه رنگریز، دو فعال دیگری که در جریان تجمع کارگران در یک مه بازداشت شدند نیز در زندان قرچک ورامین هستند و امنیت جانی آنها در خطر است. سازمان دیدهبان حقوق بشر از قوه قضائیه ایران خواسته است این چهار زن را فورا آزاد کند.
در همین زمینه:
بسیاری ازخانوادها که فرزندانشان آنهم برای حمایت ازحق وحقوق کارگران درزندان بسرمی برند درچه اوضاع احوال روحی وجسمی بسر می برند ..وعلاوه برآن تهدید هم میشوند..آیا ایران چندصدنفر مردم دارد و یا بیش ازهشتائ میلیون که انکار نه انکار که چه کسانی خودشان قربانی حق حقوشان می کنند؟ حالا اگراین موردها دراروپا اتفاق افتاده بود زلزله های سیاسی ومردمی ومطبوعاتی به راه می افتاد ….حالا اگرآنچه این فداکاران دراحقاق حق وحقوق مردم باعث حل این معضلات با رژیم آخوندی میشدند بسیاری خشنود بودند که بله آخوندها هم بنده خدا هستند و اون جوری ها که عده ای می گویند بد نیستند و مردم را دوست دارند و به این دلیل حق بوحقوق مان را دادند..کجائی پیامبراسلام و بنیان گذار دین اسلام که می گفتی دین حق و برابری است و تمامی بنده گان خدا یکسان هستند ودین اسلام حق وحقوق بنده گان خدا به رسمیت می شناسد…پیامبراسلام نگاهی به درون زندان های حکومت اسلامی بینداز….که صددرهزاردروغ گفتی ..وعوام فریبی کردی….
حقیقتگو / 21 July 2019