روابط عمومی وزارت اطلاعات خبر منتشر شده در خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به نقل از وزیر اطلاعات را تکذیب کرد.

محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی

شامگاه چهارشنبه ۱۲ تیر خبرگزاری ایرنا گزارش داده بود که  محمود علوی، وزیر اطلاعات در مراسمی در قائم‌شهر گفته است که اگر رهبر جمهوری اسلامی اجازه دهد مذاکره میان ایران و آمریکا انجام خواهد شد. روابط عمومی وزارت اطلاعات پنجشنبه ۱۳ تیر اعلام کرد که وزیر اطلاعات در سخنرانی‌اش در قائم‌شهر چنین سخنی را نگفته، بلکه خبرنگاران با جابجایی برخی فرازها در سخنرانی او، سخنان محمود علوی را تحریف کرده‌اند.

خبرگزاری ایرنا بخشی از سخنان وزیر اطلاعات را که به تنش ایران و آمریکا اختصاص داشت به شکل زیر نقل کرده بود:

« رئیس جمهوری آمریکا اکنون فهمیده است که تحریم‌ها بر خلاف تصورش هیچ فایده‌ای برای آن کشور ندارد و مردم ما با هم متحدتر شده‌اند. اگر رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد تحریم را از ایران اسلامی بردارد، ما آن را بررسی می‌کنیم. اگر مقام معظم رهبری این اجازه را صادر کند مذاکره میان ایران و آمریکا انجام خواهد شد.»

 روابط عمومی وزارت اطلاعات در اطلاعیه پنجشنبه ۱۳ تیر خود نوشته است:

«متأسفانه برخی رسانه‌ها با فهم نادرست از سخنرانی وزیر اطلاعات با تقطیع و جابجایی کلمات، آنچه را که به هیچوجه در سخنرانی وزیر اطلاعات نبوده، به ایشان منتسب و منعکس کردند. وزارت اطلاعات وظیفه خود می‌داند اینگونه موارد را که باعث تشویش اذهان عمومی و دستاویز تبلیغاتی رسانه‌های ضد انقلاب و بیگانه می‌شود از مراجع قانونی پیگیری کند.»

بلافاصله پس از انتشار اطلاعیه وزارت اطلاعات، متن سخنرانی محمود علوی از خروجی همه خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی حذف شد.

نخستین بار حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۴ اردیبهشت در سخنانی که در حاشیه جلسه هیأت دولت ایراد کرد شرط گذاشت که اگر دولت ترامپ در سیاست اعمال فشار حداکثری خود علیه ایران تجدید نظر کند، مذاکره میسر است. روحانی در آن زمان گفته بود:

« مذاکره در صورتی میسر است که همه فشارها برداشته شده، از اقدامات غیرقانونی خود عذرخواهی کنند و احترام متقابل وجود داشته باشد.»

اما دو هفته بعد از آن تاریخ مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای کاهش تعهدات برجام در ایران ابلاغ شد، و با حمله به دو نفتکش در دریای عمان همزمان با سفر شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران و دیدار و گفت‌وگوی او با رهبر جمهوری اسلامی، تنش بالا گرفت و سرانجام به انهدام پهپاد ارتش آمریکا بر فراز تنگه هرمز و تحریم علی خامنه‌ای و نهادهای وابسته به رهبری توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا در دوشنبه ۳ تیر / ۲۴ ژوئن انجامید.

رهبر جمهوری اسلامی یک روز بعد در دیدار با رئیس قوه قضائیه و مسئولان قضایی کشور هرگونه مذاکره با آمریکا را یک بار دیگر منع کرد:

«آمریکایی‌ها اکنون با وحشت از عوامل اقتدار ملت ایران، می‌ترسند جلو بیایند بنابراین می‌خواهند با مذاکره، این اسلحه و عامل اقتدار را از دست ایران بگیرند تا هر بلایی می‌خواهند سر ملت بیاورند».

یکی از عوامل اقتداری که خامنه‌ای به آن اشاره می‌کند، برنامه موشکی سپاه پاسداران یا به تعبیر رهبر جمهوری اسلامی از مسائل «ناموسی انقلاب» است.

بیشتر بخوانید: