فرمانده انتظامی استان مرکزی در حالیکه اعتراضات کارگران را «صنفی» دانست اما نسبت به «امنیتی شدن» مطالبات صنفی هشدار داد و مدعی شد که «نفوذی‌ها به دنبال ایجاد فتنه در محیط‌های کارگری هستند».

کارگران معترض هپکو از تشدید فشارهای امنیتی در محل کار خبر می‌دهند.
کارگران هپکو اراک تابستان 1396 بارها در اعتراض به خصوصی‌سازی و تاخیر در پرداخت دستمزدهایشان تجمع کردند- عکس: آرشیو

اراک تابستان ۱۳۹۶ شاهد اعتراضات گسترده کارگران هپکو و آذرآب بود. پلیس کارگران معترض را هدف قرار داد؛ با گاز اشک‌آور و باتوم به معترضان حمله کرد. شماری از کارگران مجروح  و شماری نیز دستگیر و بعد نیز به مراجع قضایی احضار شدند.

دو سال پس از آن روزها، سردار کیومرث عزیزی، فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری امنیتی تسنیم به کارگران هشدار داد؛ اعتراضات خود را به بیرون از محیط کار نیاورند.

او شنبه ۲۵ خرداد، تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران را تائید کرد، مطالبات آنها را «صنفی» دانست، با این حال از آنها خواست که «تنها به فکر کار کردن خود باشند».

این مقام نظامی اما خطاب به کارگران گفت: «مواظب باشند همه حوزه کارخانه، کار و تولید را یک ماه حقوق نبینند».

او ادامه داد: کارگران «باید به سر پا بودن کارخانه کمک کنند».

عزیزی در حالیکه اعتراضات کارگران را «صنفی» عنوان کرد، در ادامه این اعتراضات را به «جریاناتی» نسبت داد که به گفته او «به دنبال خارج کردن حوزه کارگری، از حوزه صرفِ کارگری و به خیابان کشاندن کارگران هستند».

او در ادامه مدعی شد افراد نفوذی در کارخانجات و شرکت‌ها وجود دارند که با تصمیم‌سازی‌هایی که برای مدیران عامل و حوزه کارگری انجام می‌دهند، «بدشان نمی‌آید که کارگر را در برابر مدیر و پلیس قرار دهند و در اجتماع تنش ایجاد کنند».

فرمانده نیروی انتظامی مرکزی این افراد را «عامل دشمن» یا کسانی که «آب در آسیاب دشمن می‌ریزند» خواند. او گفت که پلیس «هر روز وضعیت حوزه کارگری و صنعت را رصد می‌کند».

عزیزی با تکرار سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که مدعی شده بود، «دشمن به دنبال فتنه اقتصادی در تابستان» است، گفت که «نمود پیدا کردن فتنه‌های اقتصادی در حوزه کارگری هیچ بعید نیست».

فرمانده پلیس استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه نیروهای امنیتی و پلیس تمامی مسائل مربوط به حوزه کارگری را رصد و به مقام‌های بالاتر گزارش می‌کند، گفت که این نهادها «دوست ندارند محیط کارخانه را امنیتی کنند و تنها می‌خواهند کمک کنند که مشکلات در محیط صنفی برطرف شود».


بیشتر بخوانید: