ساخت تازه‌ترين اثر داريوش مهرجويی، کارگردان باسابقه ايرانی، به دليل عدم صدور پروانه ساخت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متوقف شده است.

به گزارش تارنمای پارس توريسم، داريوش مهرجويی، کارگردان باسابقه ايرانی، امروز، پنج‌شنبه ۲۵ خرداد گفت: “مسئولان سينمايی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای فيلم جديدش، پروانه ساخت، صادر نکرده‌اند.”

کارگردان فيلم سينمايی “نارنجی‌پوش”، ضمن انصراف از ساختن فيلم تازه خود، گفت: “با توجه به شرايط نابسامان توليد در سينمای فعلی کشور، فعاليت سينمايی در شرايط کنونی، چندان عملی نيست.”

اين کارگردان ايرانی افزود: “هم اکنون، صددرصد از توليدات سينمايی در دست دولت است و ما قدرت و آزادی عمل نداريم.”

کارگردان‌ “اجاره‌نشين‌ها”، افزود: “شرايط توليد سينمايی آن‌قدر سخت شده که اگر می‌خواستم «نارنجی پوش» را امسال بسازم، اجازه نمی‌دادند. امسال تا پارسال همه چيز کلی فرق کرده است.”

داريوش مهرجويی ادامه داد: “بايد صبر کنيم ببينيم تا اين برنامه‌های در نظرگرفته شده برای سينمای ما که هيچ معقوليتی هم در آن‌ها نيست، به کجا می‌رود. الان اصلأ نمی‌دانم چه کار بايد بکنم.”

داريوش مهرجويی: شرايط توليد سينمايی آن‌قدر سخت شده که اگر می‌خواستم “نارنجی پوش” را امسال بسازم، اجازه نمی‌دادند. امسال تا پارسال همه چيز کلی فرق کرده است

مهرجويی با بيان اين‌که چند سال پيش، مراحل ساخت فيلمی از او به نام “بيا تا برويم” بنا به دلايلی متوقف شد، افزود: “اين روزها هم که اصلاً امکان ساخت اين فيلم نيست. همين نشان می‌دهد اکنون چقدر حساسيت‌هايشان بالا رفته و چقدر ترجيح می‌دهند هيچ توليدی نباشد تا اين که بخواهند بعد از ساخت، آن را از فهرست اکران‌ها بيرون بکشند.”

کارگردان “هامون” با اشاره به اين‌که فيلمنامه “بيا تا برويم” هيچ‌گونه مشکل مميزی و اصلاحيه نداشته است، گفت: “اصلا مسئله اصلاحيه نيست. آن‌ها هيچ جواب دقيقی نداده‌اند. اما خبر توليد اين فيلم هم به گوش ما نرسيده است.”

داريوش مهرجويی، پيش از اين، در مورد جريان سانسورها و توقيف‌‌های آثارش گفته بود: “وقتی با خشونتی بسيار بالا جلوی کاری که برای آن، انرژی و تمرکز گذاشتی گرفته می‌شود، نااميدی و افسردگی در فيلمساز و حتا بازيگران و ساير عوامل به‌وجود می‌آيد.”

وی گفته بود زمانی که اين مشکلات برای “سنتوری”، فيلم ديگر او به‌وجود آمد بار ديگر دچار ناراحتی و افسردگی شد.

مهرجويی تأکيد کرده بود که اگر ترس از سانسور نبود حتماً راحت‌تر فيلم می‌ساخت.

برنده سيمرغ بلورين از بخش بين‌الملل سی‌امين جشنواره فيلم فجر، گفته بود: “اين رفتار آنان با فيلم‌های ما مثل توقيف روزنامه‌ها است که صدها آدم بيکار می‌شوند و هيچ کس احساس وظيفه نمی‌کند که اين افراد را از کار باز داشته است.”

فيلم سينمايی سنتوری، يکی از ساخته های بلند سينمايی مهرجويی است که پس از گذشت پنج سال، توقيف از سوی وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم، در سال ۱۳۸۹ پس از اعمال سانسور و “اصلاحات”، بدون اکران عمومی تنها موفق به دريافت پروانه نمايش ويديويی شد.