علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، خبر از رفع توقیف هفته‌نامه صدا داد اما در عین حال گفت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به مدیرمسئول این نشریه تفهیم شده است.

هفته‌نامه صدا رفع توقیف شد

مجتهدزاده روز شنبه چهارم خرداد در توئیتر خود نوشت:

«همین امروز که با مساعدت مسئولان عالی قضایی و بالاخص سرپرست محترم دادسرای فرهنگ و رسانه دستور رفع توقیف هفته‌نامه صدا صادر شد، تفهیم اتهام تبلیغ علیه نظام در ۳۸ بند به جناب [علی] راعی، مدیرمسئول هفته‌نامه انجام شد.»

شعبه چهارم دادسرای فرهنگ و رسانه ۲۱ اردیبهشت ماه حکم توقیف هفته‌نامه صدا را ابلاغ کرده بود اما دلیل این توقیف اعلام نشده بود.

در آخرین شماره این هفته‌نامه مطلبی با عنوان «دوراهی جنگ و صلح» همراه با عکسی از ناو آمریکایی آبراهام لینکلن منتشر شد که گمان می‌شود دلیل توقیف این هفته‌نامه بوده است.

علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز یک‌شنبه ۲۲ اردیبهشت در نطق پیش از دستور خود در اعتراض به توقیف هفته‌نامه صدا گفت:

«بی‌اثر کردن جایگاه و کارکرد هیأت نظارت بر مطبوعات و ورود مستقیم قوه قضائیه به تخلفات مطبوعاتی به معنای برهم زدن ساختار قانونی و ایجاد آشفتگی در حوزه فرهنگ و سیاست است.»

چهارشنبه اول خرداد ۹۷ اما غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه‌قضاییه، در نشست رئیس قوه قضاییه با روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌ها خبر از موقت و دو ماهه بودن توقیف این هفته‌نامه داد و گفت این نشریه مصوبه شورای عالی امنیت ملی را اجرا نکرده است و به همین دلیل قوه قضاییه وارد عمل شده و آن را توقیف کرده است.

اسماعیلی به محتوای این مصوبه اشاره‌ای نکرد. او گفت دستگاه قضایی وظیفه ابلاغ مصوبات شورای عالی امنیت ملی را برعهده ندارد اما ناظر بر اجرای آن است.

در همین نشست ‌ابراهیم رییسی به رسانه‌ها هشدار داد خطوط قرمز را رعایت کنند تا کارشان به دادگستری کشیده نشود.

هفته‌نامه صدا از نشریات نزدیک به حزب کارگزاران سازندگی است که از سال ۹۳ منتشر می‌شود. سردبیر این هفته‌نامه محمدجواد روح، عضو حزب «اتحاد ملت ایران اسلامی» است.

این هفته‌نامه پیش از این یک‌بار دیگر هم در سال ۱۳۹۶ توقیف شده بود. آن زمان مطلب طنزی از آیدین سیار سریع با عنوان «آسوده بخوابید،‌ رابین‌هود نمی‌آید» در این نشریه منتشر شد که واکنش رسانه‌های نزدیک به محافظه‌کاران از جمله خبرگزاری فارس را به دنبال داشت. آنان معتقد بودند شخصیت‌های این یادداشت یادآور محمود احمدی‌نژاد و علی خامنه‌ای هستند.

در واکنش به انتقادها، محمد قوچانی، سردبیر وقت این نشریه اعلام کرد که به صورت «داوطلبانه و تا اطلاع ثانوی» از انتشار آن خودداری می‌کند.


  • در همین زمینه