با تروریست خواندن سپاه پاسداران از سوی آمریکا، مسئولان حکومتی بیش از پیش به دفاع از سپاه برخاسته‌اند. رئیس جمهوری ایران نیز در این راستا ضمن تهدید آمریکا به حملات موشکی از مسئولان خواست تا در برابر دشمن وحدت خود را حفظ کنند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در مراسم «سالروز ملی فن‌آوری هسته‌ای» - سه‌شنبه ۲۰ فروردین
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در مراسم «سالروز ملی فن‌آوری هسته‌ای» – سه‌شنبه ۲۰ فروردین

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران سه‌شنبه ۲۰ فروردین در «سالروز ملی فن‌آوری هسته‌ای» به موضوع تروریست نامیدن سپاه پاسداران از سوی آمریکا پرداخت و از مردم خواست تا در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کنند. روحانی خطاب به مقام‌های آمریکایی گفت:

«شما اشتباه می‌کنید، راه غلط را پیمودید، فکر کردید سپاه را در لیست تروریسم جای بدهید کسی می‌پذیرد؟ کارهایی که هیئت حاکمه کم‌تجربه آمریکا در دو سال اخیر انجام داد در کجای آن موفق بود؟»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه ۱۹ فروردین / ۸ آوریل با انتشار بیانیه‌ای سپاه پاسداران را جزو گروه‌های تروریستی قرار داد. شورای عالی امنیت ملی نیز در واکنش به این اقدام اعلام کرد دولت آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.

حسن روحانی در ادامه سخنانش با اشاره به زرادخانه موشکی سپاه گفت:

«اگر مقصود شما از این تحریم‌ها این بوده که قدرت نظامی ایران را بکاهید، بدانید که از پارسال تا امسال به موشک‌ها و سلاح‌هایی دست پیدا کرده‌ایم که در مخیله شما نمی‌گنجد. پس شما جلوی قدرت نظامی ما را نمی‌توانید بگیرید.»

گسترش برنامه موشکی ایران از جمله مواردی است که دولت آمریکا آن را تهدیدی برای منطقه خاورمیانه می‌داند و معتقد است که ایران با در اختیار قرار دادن چنین سلاح‌هایی به شیعیان حوثی، حزب‌الله لبنان و نیروهایی مانند حماس و گروه‌های مسلح فلسطینی عامل بی‌ثباتی این منطقه شده است. حتی کشورهای اروپایی که خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند، با برنامه موشکی جمهوری اسلامی مخالفت کرده‌اند. ایران اما ادامه برنامه موشکی را حق خود می‌داند و معتقد است که گسترش این برنامه ربطی به توافق هسته‌ای ندارد و تنها در جهت تقویت توان دفاعی خود است.

سپاه پاسداران چند ماه پس از توافق هسته‌ای با قدرت‌های بزرگ در اسفند ۱۳۹۴ چند موشک بالستیک آزمایش کرد که روی بدنه این موشک‌ها به زبان عبری نوشته‌ شده بود: «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود.» هدف آزمایش موشکی سپاه سیاسی و تحریک‌آمیز ارزیابی شد.

محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران یکشنبه ۱۸ فروردین اقدام دولت آمریکا برای قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی را «حماقت» خواند و گفت که اگر آن‌ها دست به چنین «حماقتی» بزنند و امنیت ملی ایران را به مخاطره بیندازند، سپاه پاسداران «مطابق سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهد داد» و «ارتش و نیروهای امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا از آرامش امروز برخوردار نخواهند بود».

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنان خود از عملکرد ۴۰ ساله سپاه پاسداران دفاع کرد و گفت:

«بزرگ‌ترین هدف، عمل، ایثار و آرمان سپاه مبارزه با تروریسم بوده است.»

او از جمله به مقابله سپاه پاسداران با گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی در سال‌های نخست انقلاب و شرکت سپاه در جنگ‌های سوریه و عراق اشاره کرد و مخالفت آمریکا با این نهاد نظامی پرنفوذ را طبیعی خواند.

رئیس جمهوری اسلامی همچنین خواهان حفظ وحدت مسئولان حکومتی در دفاع از سپاه پاسداران شد و با اشاره به سخنان علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که در این مراسم از «نامهربانی‌ها و جفاهای برخی دوستان» با «پیشرفت صنعت هسته‌ای» سخن گفته بود، افزود:

«باید این‌ها را فراموش کنیم، عده‌ای چیزهایی گفتند و می‌گویند اما اگر کسی کلمه‌ای بگوید اجر خادمان مردم بیشتر می‌شود. (…) امکان دارد اختلاف فکری وجود داشته باشد اما اهداف ما واحد است و امروز متحدتر از همیشه هستیم. ظالمان باعث ایجاد این اتحاد شدند و ما با دست خود آن را به‌وجود آوردیم.»

در پی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا، جمهوری اسلامی رسماً از طریق سفارت سوئیس در تهران برای دولت آمریکا پیام فرستاده است. به‌گفته عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران در این پیام گفته شده که «اقدام متقابل ما صریح و سریع خواهد بود و مسئولیت مستقیم هر حادثه بعد از آن با آمریکاست.» عراقچی گفت:

«از الان نیروهای آمریکایی در منطقه از نظر ما سربازان معمولی نخواهند بود. آن‌ها نیروهای تروریستی و پایگاه‌های آمریکا در منطقه نیز پایگاه‌های تروریستی هستند و نوع برخورد ما با آن‌ها حتماً نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز سه‌شنبه ۲۱ فروردین در مجلس گفت قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی توسط دولت آمریکا بیش از آن‌که قدرت این کشور را مشخص کند نشانگر عجز سیاستمداران فعلی و به ستوه آمدن آنان از جمهوری اسلامی ایران است. لاریجانی که لباس پاسداران را پوشیده بود گفت:

«از نظر ما دولت آمریکا و نیروهای مسلح این کشور نماد تروریسم بین‌المللی در ابعاد نظامی و اقتصادی است.»

بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی نیز صبح سه‌شنبه طرحی دو فوریتی را به امضا رساندند  و در این طرح خواستار اعلام کلیه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی فعال آمریکا در غرب آسیا به‌عنوان تروریست شدند.

بیشتر بخوانید: