معاون فرهنگی دانشگاه تهران از توقيف نشريه دانشجويی “صبح فردا” اين دانشگاه به دليل انتشار مقالهای که گفته میشود از شاهين نجفی حمايت کرده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری نيمهدولتی فارس، عبدالرضا سيف، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مورد اين نشريه دانشجويی گفت: “بلافاصله پس از انتشار نشريه «صبح فردا»، امتياز اين نشريه تعليق شد و مدير مسئول، سردبير و نويسنده اين نشريه به کميته انضباطی معرفی شدند.”
وی که تيراژ اين نشريه را ۱۰۰ تا ۱۵۰ نسخه اعلام کرد، افزود: “طبق قانون میبايست يک نسخه از نشريات برای رئيس دانشکده يا معاون دانشجويی ارسال شود که پس از دريافت اين نشريه توسط معاون فرهنگی و مشاهده مطلب مسئلهدار در آن، سريعأ اين موضوع گزارش شد و پس از آن سريع اين نشريه که تنها چند نسخه از آن در دانشگاه توزيع شده بود، جمعآوری شد.”
بهنوشته تارنمای “بازتاب” مقاله نشريه دانشجويی “صبح فردا” با عنوان “آدم میکشم، پس هستم”، ضمن آوردن بندهايی از بيانيه حقوق بشر، بدون آوردن نام، به صدور حکم فتوا عليه “خواننده توهينکننده”، “حمله” کرده بود و به کسانی که “آزادی بيان را متفاوت با آزادی توهين میدانند” تاخته بود.
اشاره تارنمای “بازتاب” به جنجالهايی است که پس از انتشار ترانه “نقی” ساخته شاهين نجفی در محافل ايرانی رخ داد و چند تن از مراجع دينی شيعه، از جمله آيتالله صافی گلپايگانی، آيتالله مکارم شيرازی، آيتالله حسين نوری همدانی و آيتالله جعفر سبحانی عليه شاهين نجفی حکم فتوا صادر کردند.
عبدالرضا سيف، معاون فرهنگی دانشگاه تهران: حداقل برخورد، تعطيلی و معرفی اين افراد به کميته انضباطی است ولی اگر مشخص شود انتشار مقاله موهن در نشريه عمدی بوده است، حداکثر برخورد منجر به اخراج دانشجو خواهد شد
شاهين نجفی ترانهسرا و خواننده رپ ساکن آلمان، در اين ترانه که در آن دهمين امام شيعيان را مورد خطاب قرار داده است، شرايط سياسی و اجتماعی ايران را بهباد انتقاد گرفت.
اين ترانه برای نخستين بار در صفحه فيسبوک اين خواننده انتشار يافت و بهسرعت در شبکه اينترنت و يوتيوب منتشر شد.
“بازتاب” نوشت: “از بخشی از اين مقاله نيز با توجه به فضای موجود، بیحرمتی به امام دهم برداشت میشد که همين موضوع، باعث اعتراض دانشجويان و توقيف نشريه شده است.”
در همين حال مدير مسئول اين نشريه دانشجويی با بيان اينکه قصد اهانت در ميان نبوده، عذرخواهی کرد و نوشت: “ما نيز دغدغه دين داريم و نه تنها توهين به معصومين بلکه نسبت داده شدن چنين نيتی را به خودمان، نمیپذيريم و آن را محکوم میکنيم.”
روز سهشنبه گذشته نيز مدير مسئول نشريه “صبح فردا” در توضيحی در اينباره ضمن اعلام اينکه همواره موضع دينی و التزام عملی به “خط قرمزهای قانون اساسی” داشته و پايبند به اصول دين اسلام شيعه دوازده امامی است، نوشت در اين مقاله نه تنها اشارهای به مسائل و امامان دينی نشده بلکه توهينی هم به آنها صورت نگرفته است.
وی نوشت اگر حتی يک درصد هم احتمال آن را میداد که مطلب مذکور توهين به مسائل دينی است هرگز نسبت به چاپ آن مبادرت نمیکرد.
با اين حال عبدالرضا سيف، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مورد عذرخواهی مسئولان نشريه “صبح فردا” و احتمال اينکه عذرخواهی در احکام انضباطی صادره برای آنها مؤثر باشد، گفت: “بهطور حتم اينگونه نيست و کميته انضباطی به وظيفه خودش عمل خواهد کرد.”
سيف افزود: “حداقل برخورد، تعطيلی و معرفی اين افراد به کميته انضباطی است ولی اگر مشخص شود انتشار مقاله موهن در نشريه عمدی بوده است، حداکثر برخورد منجر به اخراج دانشجو خواهد شد؛ براساس قانون، اخراج دانشجويی که به ارزشهای دينی و انقلابی توهين کرده حتمی است.”
هر قدر که ما بیشتر فکر و احساس بکنم که موقعیت و هویت ما وابسته به چیزی است ، عقل و خرد خاموشتر و فریاد بلندتر میگردد. اگر کسی به آن چیز چپ نگاه کند، حتا اگر چپ هم نگاه نکند و فقط از آن نزدیکیها ردد شود، احساس تهدید و خطر میکنیم . معمولا قسم به یک چیز مقدس داده میشود ، تو را قسم به خدا… به نظر میرسد که آنان که فریاد توهین سر میدهند به قسم دادن امام نقی به موضوعات “جلف” اعتراض دارند. زیرا در یک مقایسه ابتدائی بین دو جمله میبینیم که آن موضوعات “جلف” جای آن چیز مقدس را گرفته است. یعنی میگویند چطور میتوان امام نقی را به این چیزها… قسم داد ، پس توهین است. معمولا قسم دادن برای موضوعی است. مثلا تو را به خدا قسم که این کار را بکن و یا تو را به خدا قسم میدهم که این را به کسی نگویی و یا بگویی و یا تو را قسم میدهم که این را ببینی . به خدا قسم دادن ، آگاهی است یعنی به فرد مخاطب میگوید ، آگاه باش که بایستی خدا را در نظر بگیری . پس از ارزشهای موجود برای پشتوانه عملیاتی قسم استفاده میکند ( خدا ، حاضرت عباس …). پس سه عامل موجود است:
-شخص که او را قسم میدهیم
– موضوع قسم
– پشتوانه تقدّسی و ارزش و یا ایمانی
سوال این است که در قسمهای ترانه، موضوع کجاست؟ ترانه سرا امام نقی را قسم میدهد که چه بشود؟ که چکار بکند ؟ که چه چیز را ببیند؟ و با چه پشتوانه ایمانی ؟ در ترانه مربوطه ، تنها دو عامل از سه عامل دیده میشود. با توجه به گرایش (موقعیت) ترانه سرا به طرح موضوعات اجتماعی ، وی در قسم خود نمیتوانسته موضوع قسم را حذف کرده باشد. او امام نقی را قسم میدهد که آن موضوعات را ببیند ، و وی را قسم میدهد که آن موضوعات را فراموش نکند و در نظر بگیرد. چرا که آن موضوعات، موضوعات جامعه از نظر او است. واژهها و کلماتی است که به موضوعات موجود در جامعه اشاره میکند. بدین ترتیب آشکار میگردد قسم به آن موضوعات ، قسم به وجود و دیدن آن موضوعات است و نه به تقدّس آن موضوعات.
کاربر مهمان / 18 May 2012
نقی امام یازدهم است و ظاهراَ شما هم هنوز نقوی نشده اید ! اصلاح بفرمائید لطفاَ . یا نق…
بهزاد / 19 May 2012