صدراعظم آلمان پس از امضای پيمان راهبری بلندمدت اين کشور با افغانستان، اعلام کرد که آلمان پس از خروج نظاميان بينالمللی سالانه ۱۹۰ ميليون دلار به افغانستان کمک خواهد کرد.
اين توافقنامه که چارچوب همکاری ميان دو کشور را پس از خروج نظاميان خارجی در سال ۱۳۹۳ خورشيدی (۲۰۱۴ ميلادی) را مشخص میکند، روز چهارشنبه ۲۷ ارديبهشتماه از سوی آنگلا مرکل و حامد کرزی بهامضا رسيد.
آنگلا مرکل گفت که امضای اين سند و همچنين کمک مالی آلمان نشان میدهد که پشتيبانی آلمان از افغانستان تنها در حرف نيست.
او افزود: “سرنوشت افغانستان به قلب ما نزديک است.”
آلمان حدود پنج هزار نظامی در افغانستان دارد که در چارچوب آيساف يا نيروهای بينالمللی کمک به تأمين امنيت افغانستان در شمال اين کشور حضور دارند.
تاکنون ۵۳ نظامی آلمانی از زمان آغاز نبرد با القاعده و طالبان در افغانستان کشته شدهاند.
توافقنامه همکاریهای استراتژيک با آلمان در برگيرنده همکاریهای سياسی، امنيتی، اقتصادی، آموزشی، علمی، فرهنگی و هوانوردی میشود که پس از امضای آن به مدت ۱۰ سال ادامه خواهد داشت
حامد کرزی، رئيس جمهوری افغانستان نيز گفت افغانستان اميدوار است با اين تعهدات در زمينه آموزش نيروهای امنيتی خود اقدام کند و از آن در راستای بهبود وضعيت و تقويت اين کشور استفاده کند.
وی با بيان هزينه چهار ميليارد دلاری نيروهای امنيتی افغانستان گفت که اين کشور تنها میتواند ۵۰۰ ميليون دلار از مصارف اين نيروها را با استفاده از منابع داخلی تأمين کند و از همين رو به کمکهای بينالمللی نياز دارد.
دفتر رياست جمهوری افغانستان با انتشار اطلاعيه خبری، جزئيات اين پيمان را منتشر کرد.
بر پايه اين اطلاعيه، توافقنامه همکاریهای استراتژيک با آلمان در برگيرنده همکاریهای سياسی، امنيتی، اقتصادی، آموزشی، علمی، فرهنگی و هوانوردی میشود که پس از امضای آن به مدت ۱۰ سال ادامه خواهد داشت.
با نزديک شدن زمان خروج نيروهای خارجی از افغانستان، تلاشهای اين کشور در زمينه امضای پيمانهای راهبردی با شماری از قدرتهای جهانی افزايش يافته است.
افغانستان افزون بر اين هماکنون با کشورهای هندوستان، ايتاليا، فرانسه و بريتانيا و آمريکا نيز پيمان استراتژيک بلندمدت امضا کرده است.
حامد کرزی پس از پايان اين سفر، بهمنظور شرکت در نشست ناتو رهسپار شيکاگو میشود.
قرار است نشست ناتو در شيکاگو که يکی از محورهای اصلی آن موضوع افغانستان است تا چهار روز ديگر برگزار شود.