ايران روند گفتوگوها با آژانس بينالمللی انرژی اتمی بر سر برنامههای هستهای خود را مثبت ارزيابی کرد.
به گزارش رويترز، علیاصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی صبح امروز، ۲۶ ارديبهشت (۱۵ ماه مه) درباره فصل جديد گفتوگوهای ايران و آژانس به خبرنگاران گفت: “گفتوگوهای خوبی با يکديگر داشتيم. فضای حاکم بر جلسات نيز بسيار خوب و سازنده بود.”
فصل جديد مذاکرات ايران با آژانس بينالمللی انرژی اتمی پس از زمانی حدود سه ماه از روز گذشته (دوشنبه) آغاز شد و امروز نيز به پايان میرسد.
گفتوگوها با هدف محکزدن آمادگی ايران برای همکاری با بازرسان آژانس و رفع نگرانیهای آنها درباره برنامههای هستهای اين کشور در وين انجام میشود.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی میخواهد امکان بازديد از سايتهای هستهای ايران را داشته باشد که در رأس آنها سايت نظامی پارچين قرار دارد. اما ايران تاکنون به اين درخواست پاسخ مثبتی نداده است.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی میخواهد امکان بازديد از سايتهای هستهای ايران را داشته باشد که در رأس آنها سايت نظامی پارچين قرار دارد
ايران میگويد، بازرسان آژانس دو بار در سال ۲۰۰۵ از سايت پارچين بازديد کردهاند و هيچ چيزی نيافتهاند. با اين حال آژانس اعلام میکند از آن زمان به اطلاعاتی دست يافته است که ايجاب میکند بار ديگر از سايت پارچين بازديد داشته باشند.
در گزارش ماه نوامبر آژانس بينالمللی انرژی اتمی آمده بود ايران سال ۲۰۰۰ در سايت پارچين محفظهای ساخته است که در آن امکان انجام آزمايشهايی در رابطه با توليد سلاح هستهای وجود دارد. اما ايران همواره تلاش برای دستيابی به سلاحهای هستهای را تکذيب کرده است.
از اين رو يکی از موضوعات اصلی گفتوگوهای دو روزه ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی سايت پارچين است.
روز گذشته تلويزيون حکومتی ايران فصل جديد گفتوگوها با آژانس بينالمللی انرژی اتمی را مثبت خواند، اما در عين حال توضيح بيشتری درباره جزئيات گفتوگوها نداد.
گفتوگو ميان مقامهای ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آستانه مذاکرات اين کشور با قدرتهای جهانی انجام میشود.
در روز ۲۶ فروردين (۱۴ آوريل)ايران مذاکرات خود با کشورهای موسوم به ۱+۵ را که شامل ايالات متحده امريکا، بريتانيا، روسيه، چين، فرانسه و آلمان است، پس از وقفهای ۱۵ ماهه در استانبول از سر گرفت.
دور بعدی اين مذاکرات روز ۲۳ ماه مه (سوم خرداد) در بغداد برگزار میشود.