در دومین روز از سومین دور تحصن سراسری معلمان ایران، چندین شهر شاهد تعطیلی کلاسهای درس بودند. معلمان همچنان بر خواستههای خود تأکید میکنند و مسئولان به آنها پاسخی نمیدهند.
روز دوشنبه ۱۳ اسفند دومین روز از سومین دور تحصن سراسری معلمان ایران برگزار شد. بنا به گزارش کانالهای تلگرامی معلمان عدالتخواه و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، در شهرهای تهران، شیراز، تبریز، اصفهان، مشهد، کرمانشاه، همدان، یزد، سنندج، سقز، مریوان، کرج، کازرون، خمینیشهر و چندین شهر دیگر تحصن معلمان ادامه یافت.
تصاویر متعددی از تحصن معلمان در شهرهای مختلف، در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
سومین دور اعتصاب معلمان ایران از صبح یکشنبه ۱۲ اسفند آغاز شد و در روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفند نیز ادامه خواهد داشت.
معلمان معترض که پیش از این نیز در مهر و آبان در محل کار تحصن کردند، خواستار تأمین اعتبار مناسب و اختصاص بودجه مورد نیاز به آموزش و پرورش هستند. تحقق آموزش رایگان، همسانسازی حقوق معلمان بازنشسته، تأمین بیمه درمانی و تأمین اجتماعی مناسب و رایگان برای معلمان شاغل و بازنشسته از دیگر خواستههای صنفی معلمان اعلام شده است. افزون بر این، معلمان به کالاییسازی و پولیسازی آموزش معترضاند و خواستار تحقق آموزش رایگان هستند. آموزش به زبان مادری یکی دیگر از خواستههای معلمان معترض عنوان شده است. آنها همچنین خواستار پایان دادن به سرکوب و بازداشت معلمان معترض شدند.
بهگفته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان روز گذشته، یکشنبه ۱۲ اسفند استقبال از اعتصاب بهمراتب بیشتر از تحصن آبانماه بود.
بنا به گزارش این شورا در روز نخست، تحصن در تمام استانها و در بیش از ۱۰۰ شهر و دهها روستا برگزار شد. تنها در سقز واقع در استان کردستان ۵۰ مدرسه در تحصن حضور فعال داشتند و برخی مدارس تعطیل شدند و تحصن در شهرهای همدان، اصفهان، خمینیشهر، شیراز، مریوان، قزوین و سنندج «با شکوه» برگزار شد.
تحصن در استانهای مازندران، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل بهتر از تحصن آبانماه گزارش شد اما بهگفته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، در تهران و گیلان آنطور که انتظار میرفت برگزار نشد.
به دنبال اعتصاب معلمان در مهر و آبان سال جاری، شماری از معلمان معترض در مناطق مختلف بازداشت و زندانی شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان گزارش کرد که به دنبال دومین دور اعتصاب دو روزه معلمان در آبان امسال دستکم ۱۰۰ معلم معترض در مناطق مختلف با تماس تلفنی به نهادهای امنیتی و یا حراست آموزش و پرورش احضار و تهدید شدند.
افزون بر این، شماری از معلمان نیز بازداشت و برای یک دوره زمانی در زندان نگهداری شدند. هفتم بهمن امسال، همزمان با تجمع معلمان و بازنشستگان در مناطق مختلف ایران، نیروهای امنیتی حسین رضایی، فعال صنفی معلمان در بوشهر را دستگیر کردند.
همزمان با بازداشت رضایی، ماموران امنیتی به محل سکونت جعفر ابراهیمی مراجعه و پس از تفتیش منزل، وسایل شخصی این معلم را ضبط کردند.
در حالی که بازداشتشدگان در جریان تحصنهای پیشین معلمان به قید وثیقه و به صورت موقت آزاد شدند، محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، روحالله مردانی، علیاکبر باغبانی، بختیار عارفی و محمد ثانی از فعالان صنفی معلمان همچنان در زندان و یا تبعید به سر میبرند.
بیشتر بخوانید: