طالبان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مذاکرات سه روز گذشته با نماینده آمریکا در امور افغانستان در دوحه، پایتخت قطر بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان متمرکز بود. زلمی خلیل‌زاد با انتشار پیامی در توییتر مذاکرات را سازنده دانست و گفت که طرفین آرام اما پیوسته به سوی صلح گام برمی‌دارند.

مسئولان هیئت مذاکره‌کننده طالبان ـ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری رویترز، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان از توقف موقت مذاکرات دوحه خبر داد. قرار است تا شنبه آینده (۲ مارس/ ۱۱ اسفند) طرفین درباره موضوعات مورد بحث مشورت و رایزنی کنند و سپس بر سر میز مذاکره بازگردند. خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان، مبارزه با گروه‌های القاعده و داعش در این کشور، توافق بر سر آتش‌بس و آغاز مذاکرات طالبان با دولت افغانستان از موضوعاتی است که در این دور از گفت‌وگوهای صلح دوحه مطرح شده. دولت افغانستان از طالبان خواست همانطور که در مذاکرات با نماینده آمریکا انعطاف دارند، در گفت‌وگو با دولت افغانستان نیز منعطف باشند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد که مذاکرات دوحه سازنده بود:

«با گام‌های آهسته اما پایدار برای توافق و رسیدن به صلح پایدار [به مذاکره] ادامه می‌دهیم.»

طالبان اعلام کرد که ملا عبد‌لغنی برادر، رهبر سیاسی طالبان با خلیل‌زاد و ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای ناتو مستقر در افغانستان و اعضای بلندپایه دولت اشرف غنی گفت‌وگوهایی انجام داده است. از محتوای این گفت‌وگوها در قطر اطلاعی در دست نیست. عبدالغنی برادر سال گذشته از زندانی در پاکستان آزاد شد که بتواند در مذاکرات دوحه شرکت کند.

طالبان به گفت‌وگو با دولت افغانستان رغبتی ندارد. با این‌حال زلمی خلیل‌زاد اعلام کرده که همزمان با مذاکرات دوحه، کارگروهی هم در کابل برای آغاز مذاکرات طالبان با دولت اشرف غنی ایجاد شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی که ماه گذشته در کنگره آمریکا درباره وضعیت کشور ایراد کرد، از آمادگی آمریکا برای خروج نیروهای نظامی‌اش از افغانستان خبر داد. ترامپ گفت: «ملت‌های بزرگ جنگ‌های بی‌پایان را ادامه نمی‌دهند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز پیش‌نویس جدول زمانی نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان در دوحه آماده شده. بحث بر سر تضمین طالبان است که افغانستان بعد از خروج نیروهای نظامی آمریکا کشورهای دیگر را تهدید نکند. منابع مطلع به رویترز گفته‌اند که طالبان از پذیرش توافق آتش‌بس پیش از بهار سال آینده سر باز زده.

سال گذشته در حملات متعدد طالبان بیش از ۴۰۰۰ هزار غیر نظامی جان خود را از دست دادند. سازمان ملل اعلام کرده که به این ترتیب سال ۲۰۱۸ خونبارترین سال در جنگ افغانستان در ۱۰ سال گذشته بود.

صدها زن افغان در نشست در نشست اجماع ملی زنان برای صلح افغانستان که پنجشنبه ۲۸ فوریه/ ۹ اسفند در کابل برگزار شد از دولت افغانستان و طالبان خواستند که بدون قید و شرط اعلام آتش‌بس کنند.

بیشتر بخوانید: