نتايج يک پژوهش نشان میدهد که مردم کره شمالی بيشتر از هميشه به رسانههای خارجی از قبيل راديو، تلويزيون و دیویدی دسترسی دارند.
به گزارش بیبیسی جهان، اين تحقيق ثابت میکند که حکومت کره شمالی نتوانسته است بهطور کامل جريان اطلاعات را انحصاری کند و مردم اين کشور متوجه اين مسئله هستند که جهان در حال تغيير است.
بهطور ويژه ميزان تماشای دیویدیهای خارجی در اين کشور به شدت افزايش پيدا کرده است.
بر اساس اين پژوهش که ب خواست دولت آمريکا انجام شده است، بيشتر اين دیویدیها فيلمهای داستانی هستند که در کره جنوبی ساخته شدهاند و از مرز چين با کره شمالی به اين کشور قاچاق میشوند.
نت کرچان، يکی از نويسندگان اين تحقيق اظهار داشت: “وقتی که شما يک فيلم خوشساخت و جذاب از کره جنوبی به دستتان میرسد، سرزمينی که در همه عمر برای شما جاذبه داشته است، تأثير بسيار قدرتمندی روی شما خواهد گذاشت. در حقيقت، کره شمالی تبليغات بسيار زيادی درباره کره جنوبی کرده است.”
بر اساس اين تحقيق افزايش دسترسی به منابع اطلاعاتی خارجی میتواند باعث شود که مردم کره شمالی نگاهی انتقادیتر به حکومت خود پيدا کنند
اين پژوهش را گروه مشاوران بينالمللی اينترمديا (InterMedia) در طول دو سال اخير انجام داده است.
يافتههای آن نيز بر اساس مصاحبه با ۲۵۰ تن از اهالی کره شمالی بوده است که بيشتر آنها پناهندگان و گروه کمی نيز مسافر بودهاند. همچنين با کارشناسان نيز گفتوگو شده است.
تقريبأ نيمی از پاسخدهندگان گفتهاند که آنها دیویدیهای خارجی ديدهاند.
کره شمالی همواره در شمار کشورهايی بوده است که رسانههای آن از کمترين ميزان آزادی برخوردارند.
بر اساس اين تحقيق، اگرچه هنوز اکثريت مردم کره شمالی بهطور مستقيم به رسانههای خارجی دسترسی ندارند، اما بهنظر میرسد شمار کسانی که در کره شمالی از اين رسانهها بهره میبرند مرتب افزايش میيابد.
همچنين مردم کره شمالی کمتر از قبل نسبت به تبادل اطلاعات خود با ديگران هراس دارند.
اطراف مرز کره شمالی با کشورهای چين و کره جنوبی، تماشای تلويزيون عموميت دارد طوری که يک سوم از پاسخدهندگان گفتهاند پيش از اين مخاطب برنامههای تلويزيونی خارج از کشور بودهاند.
اين تحقيق نشان میدهد که راديوهای خارجی همچنان بهعنوان يک منبع خبری مهم برای آنها بهشمار میرود.
نخبگانی که توانايی مالی يا نفوذ بيشتری دارند، به رسانههای خارجی نيز دسترسی بيشتری داشتند.
اين تحقيق چنين نتيجهگيری میکند که افزايش دسترسی به منابع اطلاعاتی خارجی میتواند باعث شود که مردم کره شمالی نگاهی انتقادیتر به حکومت خود پيدا کنند.