معاون رئیس‌جمهوری آمریکا انتقادهایش نسبت به همکاری کشورهای اروپایی برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تکرار کرد. مایک پنس که در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی می‌کرد کشورهای اروپایی را به پیروی از ایالات متحده در بر هم زدن این توافق فراخواند. او پیش از این نیز در نشست ورشو از کشورهای اروپایی خواسته بود از برجام خارج شوند.

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده، عکس از آرشیو

در واکنش به گفته‌های پنس اما فردریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، روز جمعه ۱۵ فوریه/ ۲۶ بهمن و در اولین روز کنفرانس امنیتی مونیخ، از توافق هسته‌ای با ایران دفاع کردند و به درخواست‌ مکرر آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران ‌پاسخ منفی دادند.

موگرینی در سخنانش از توافق هسته‌ای با ایران دفاع کرد و آن را مسئله‌ای امنیتی خواند.

ماس نیز تاکید کرد که دقیقاً به دلیل تهدید ایران باید توافق هسته‌ای را حفظ کرد و مانع دست‌یابی این کشور به سلاح هسته‌ای شد.

مایک پنس که برای نشست ورشو به این لهستان سفر کرده بود، پنج‌شنبه گذشته پس از دیدار از آشویتس، اردوگاه کار اجباری آلمان نازی،‌ گفت که بازدید از این اردوگاه مرگ، او را در مقابله با ایران مصمم‌تر کرده است.

پنس ایران را کشوری توصیف کرد که مشابه با آلمان نازی «تهدید‌های مرگبار» خود را همراه با «نفرت ضدیهودی‌» ابراز می‌کند.

به گزارش خبرگزاری واشنگتن پست اما مایک پنس در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۱۹، بعد از سخنرانی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، سخنانش را در نقد موضع اروپا نسبت به ایران ایراد کرد.

مرکل در سخنرانی‌اش از موضع اروپا نسبت به ایران و حفظ برجام دفاع کرده بود.

پنس درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت:

«زمان آن رسیده که شریکان اروپایی ما از کم ‌اثر کردن تحریم‌ها دست بردارند.»

منظور پنس از کم ‌اثر شدن تحریم‌ها، تصمیم اروپا برای ارائه مشوق‌های اقتصادی به ایران در عوض محدود کردن ظرفیت هسته‌ای این کشور است.

او همچنین کشورهای اروپایی را به خروج از برجام فراخواند و از آنها خواست تا برای فشار اقتصادی و دیپلماتیک بیشتر بر ایران به ایالات متحده بپیوندد. او گفت:

«این فشارها برای دادن صلح، امنیت و آزادی به مردم ایران، منطقه و جهان ضروری است.»

خروج ایالات متحده از برجام در اواخر سال گذشته میلادی باعث شد فرانسه، آلمان و بریتانیا در کنار چین و روسیه به تکاپو بیفتند تا این توافق را که به گفته مرکل تنها توافق موجود با ایران است، حفظ کنند.

به گزارش سایت خبری بلومبرگ، کنفرانس امنیتی مونیخ امسال در حالی برگزار می‌شود که رهبری ایالات متحده در هدایت سیاست‌های امنیتی و اقتصادی غرب بیش از پیش زیر سوال می‌رود.

مایک پنس روز گذشته نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی کرد. زمانی که او سلام دونالد ترامپ را به حاضران رساند، کنفرانس امنیتی مونیخ به جای تشویق با سکوت پاسخ داد. این موضوع در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

کنفرانس امنیتی مونیخ از ۱۵ تا ۱۷ فوریه/ ۲۶ تا ۲۸ بهمن ماه در شهر مونیخ آلمان و با حضور مقامات کشور‌های مختلف برگزار می‌شود.

بیش از یک‌صد تن از مقام‌ها و شخصیت‌های سیاسی، امنیتی و بین‌المللی در سطح رئیسان کشورها، وزیران امور خارجه، وزیران دفاع و برخی مقام‌های سازمان‌های بین‌المللی در این کنفرانس حضور دارند.

ولفگانگ آیشینگر، دیپلمات کهنه‌کار آلمانی و رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در دسامبر سال ۲۰۱۸/ دی ماه سال جاری به جمهوری اسلامی هشدار داده بود با اقداماتی مانند جاسوسی تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران را به خطر نیندازد.

یکی از موضوعاتی که در این کنفرانس به بحث گذاشته می‌شود، کانال مالی برای تجارت با ایران (اینستکس) است.


در همین زمینه: