آمريکا در آستانه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ خواهان اقدام “فوری و عملی” تهران برای اعتمادسازی در خصوص ماهيت برنامه اتمی اين کشور شد.

به گزارش آسوشيتدپرس، رابرت وود، نماينده آمريکا در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ (هفتم می) در نشستی در وين گفت: “ما خواهان پيگيری فرايندی هستيم که نتايج ملموسی داشته باشد و در اين مسير از ايران خواسته‌ايم گام‌های عملی بردارد.”

تازه‌ترين دور اين مذاکرات ۲۶ فروردين سال جاری خورشدی در استانبول برگزار شد. کشورهای غربی و ايران اين مذاکرات را “سازنده و سودمند” توصيف کردند.

شورای امنيت سازمان ملل و قدرت‌های جهانی در واکنش به برنامه اتمی ايران در چند سال گذشته بر دامنه تحريم‌ها عليه این کشور افزوده‌اند اما مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گويند تسليم فشارها و تحريم‌ها نخواهند شد

مرحله بعدی اين دور از مذاکرات سوم خرداد سال جاری خورشيدی در بغداد برگزار خواهد شد.

در جريان اين نشست اعضای اتحاديه اروپا نيز با انتشار بيانيه‌ای خواهان تعليق غنی‌سازی اورانيوم در ايران شدند.

با اين حال علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس روز دوشنبه گفت تهران تعليق غنی‌سازی اورانيوم را نمی‌پذيرد.

قدرت‌های غربی می‌گويند نگران اين هستند که ايران در برنامه اتمی خود اهداف نظامی را دنبال کند اما تهران می‌گويد برنامه اتمی اين کشور صلح‌آميز است.

هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا نيز يک هفته پيش گفت: “ايران بايد ثابت کند که برنامه‌ای هسته‌ای آن کشور صرفاً دارای مقاصد صلح‌آميز است.”

شورای امنيت سازمان ملل و قدرت‌های جهانی در واکنش به برنامه اتمی ايران در چند سال گذشته بر دامنه تحريم‌ها عليه این کشور افزوده‌اند اما مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گويند تسليم فشارها و تحريم‌ها نخواهند شد.

اين تحريم‌ها صنايع نظامی، کشتيرانی و اقلامی را که کاربرد دوگانه دارد مورد هدف قرار داده است.

در همين حال اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام از اينکه کشورهای غربی ارسال داروهای “حياتی” به ايران را مورد تحريم قرار داده‌اند، انتقاد کرد.

چند سال پيش ايران اعلام کرد کشورهای اروپايی از فروش راديو داروی مورد نيازی که عمدتاً برای تشخيص و درمان بيماری سرطان به مصرف می‌رسد، خودداری می‌کنند.

داروهای راديواکتيو که به مريض تزريق يا خورانده می‌شوند، به راديو داروها معروف هستند.