رئیس دادگستری استان تهران ادعا کرد که ناآرامی در بند یک و دو زندان زنان قرچک ورامین که تا پایان ۱۹ بهمن ادامه پیدا کرد، فضاسازی رسانه‌ای‌ است که بیگانگان انجام داده‌اند. غلامحسین اسماعیلی رسماً اعلام کرد که وضع زندان زنان قرچک ورامین عادی است و زنان زندانی هم در انتظار عفو به سر می‌برند.

هفته گذشته یکی از زنان بند یک زندان قرچک ورامین به درمان نیاز پیدا کرد، اما افسر نگهبان بی‌توجه ماند. زندانیان بند ۱ معترض شدند. به زودی زندانیان بند ۲ نیز با آن‌ها هم‌صدا شدند و سرانجام به دستور رئیس زندان، نیروهای گارد وارد عمل شدند و با پرتاب گاز اشک‌آور سعی کردند شورش را مهار کنند. زنان معترض پتوها را آتش زدند با این قصد که اثرات گاز را خنثی کنند که بند آتش گرفت و دارو ندار آن‌ها در آتش سوخت. عده‌ای از زنان زندانی هم سخت کتک خوردند و مجروح شدند.

علیرضا روشن جمعه ۱۹ بهمن در گفت‌و‌گو با زمانه گفته بود که حتی تا پایان آن روز هم آتش‌سوزی به طور کامل مهار نشده بود: ‌

«برای مقابله با اعتراض زندانیان را کتک زده‌اند. شلیک هوایی کرده‌اند. مامورین مرد، موی زنان کتک‌خورده را به چنگ گرفته و این‌طور آنها را در زندان می‌کشیدند و به بهداری می‌بردند. آتش هنوز ادامه دارد.»

رئیس دادگستری استان تهران اما سه‌شنبه ۲۳ بهمن در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی کلاً منکر ناآرامی در زندان قرچک ورامین شد:

«وضعیت در همه زندان‌ها از جمله این زندان آرام بوده و آرام خواهد بود. شرایط زندان قرچک کاملاً عادی است و ما هیچ مشکل خاصی نداریم.»

غلامحسین اسماعیلی علت شورش زندانیان زن را وارونه جلوه داد: تقاضای عفو و نه وضع بد بهداری زندان. رئیس دادگستری استان تهران اعلام کرد آنچه که به بیرون درز کرده، فضاسازی رسانه‌ای است:

«این یک فضاسازی رسانه‌ای است که از سوی بیگانگان صورت گرفته بود. شرایط عفو هم کاملاً مشخص است و در شرایط اعلام شده برای عفو، بیشترین عنایت و توجه به زنان زندانی شده چنانکه در هر کجا شرایطی برای عفو آقایان ذکر شده است، شرایط آسان‌تری برای زنان زندانی در نظر گرفته شده است.»

هفته گذشته رئیس قوه قضائیه گفته بود که برای خلوت کردن زندان‌ها ۵۰ هزار نفر از زندانیان عفو می‌شوند. عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، سه‌شنبه ۲۳ بهمن گفت:

«زنان زندانی در صورتی که حداقل ۱۰ سال حبس را تحمل کرده باشند که بیشتر در مواد مخدر هست و باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد برای مردان در صورتی که حداقل ۱۵ سال و برای زنان در صورتی که حداقل ۱۲ سال تحمل حبس کرده باشند، شامل عفو می‌شوند.»

غلامحسین اسماعیلی سخن دادستان تهران را نقض کرد و ادعا کرد که زنانی که حداقل ۸ سال حبس را تحمل کرده باشند، ممکن است شامل عفو شوند. رئیس دادگستری استان تهران درباره تعداد زنان در قرچک ورامین سکوت کرد:

«در حال حاضر آمار دقیقی ندارم، اما مطمئن هستم که بیشترین آزادی را از زندان قرچک خواهیم داشت.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از زندان قرچک ورامین از سال‌های گذشته تاکنون وضعیت این زندان هم در بخش زنان و هم در بخش مردان «بسیار غیر بهداشتی، غیر انسانی و غیر قابل تحمل» است.

بیشتر بخوانید: